Epilepsziás terhes nőt hagytak cserben egy budapesti kórház előtt

Epilepsziás terhes nőt hagytak cserben egy budapesti kórház előtt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint húsz percig magára hagytak egy epilepsziás rohamot kapott terhes nőt a Jahn Ferenc-kórház előtt. Az intézmény főbejárata zárva volt, a mentők nem akartak kocsit küldeni érte, így csak az utca önzetlen segítőin múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Egyszerűen zárva volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata csütörtökre virradó éjjel, így több mint húsz percig csak az utca embere segített egy harminc év körüli terhes nőn, aki epilepsziás rohamot kapott a kórház előtt.

A pénteki Magyar Nemzetnek egy taxisofőr számolt be az esetről: mint Bozai János elmondta, hajnali 1:48-kor ért a kórházhoz, ahol ketten voltak. Egyikük, egy mosolygós, kb. négy hónapos terhes nő be akart szállni az autóba, de hirtelen rángatózni kezdett és összeesett. A sürgősségi osztályról akkor jött ki egy másik nő – ő hívta a taxit –, aki azonnal az epilepsziás kismama segítségére sietett. Fogta a nő fejét, míg a taxis mentőt hívott, de a diszpécser azt mondta neki, menjen be segítségért a kórházba, mert nem tud kocsit küldeni. Közben pedig vigyázzanak a nő fejére. A kórházból eközben kihajtott egy mentő, amiből kinézett egy férfi, de segíteni nem állt meg – idézte fel a taxis.

A kórház főbejárata zárva volt, se a világítás, se a csengő nem működött, a portás nem reagált, pedig a taxis már az ajtót rugdosta és nyomta a dudát.

Újra felhívták hát a mentőket, a sofőr már indulatosan mondta, hogy ha nem segítenek, az utcán fog meghalni a nő. Ugyanaz a diszpécser közölte: nem küld mentőt, hívjanak segítséget. A 800 méterrel odébb található mentős bejáratig nem tudtak elmenni, mert nem akarták magára hagyni a beteget – mondta Bozai János.

Ez után a taxis próbálta lefogni a nőt, míg a másik kezével telefonált, eközben a másik nő a beteg fejét tartotta. Ekkor begördült egy éjszakai 123-as busz, és annak a sofőrje felajánlotta a segítségét: végül vagy ő, vagy a mentődiszpécser szólt be a kórházba telefonon.

Ekkor megnyílt a főkapu, kijött egy ápoló és egy orvos. Az az orvos, aki nem sokkal korábban elbocsátotta az intézményből az epilepsziás rohamot kapott nőt. A segítségét felajánló nő gyermeke epilepsziás, és adott is a gyerek gyógyszeréből a bajba jutott nőnek, amitől az jobban is lett. Az orvos erről később azt mondta, ez probléma lehet, mert előzőleg tőlük is kapott egy adag gyógyszert.

Az Országos Mentőszolgálat nem reagált a lap megkeresésére, ahogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sem.

Hozzászólások