Zsíros új bizniszt hoz a Fidesz, indul a földútprogram

Zsíros új bizniszt hoz a Fidesz, indul a földútprogram

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Programot dolgoz ki a Fidesz budapesti választmánya, hogy öt éven belül minden fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzanak, a finanszírozáshoz pedig a kormány támogatását kérik. A 313 kilométernyi földút leaszfaltozása 65 milliárdba kerülhet.

A földútprogramot Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és Riz Levente, Rákosmente polgármestere jelentette be pénteken.

Kocsis Máté közölte, hogy a budapesti választmány héten tartott ülésén részt vett Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök is, aki megerősítette, a kormány partner a jövőbeni fővárosi fejlesztésekben.

A fővárosi Fidesz a budapesti fejlesztési programját folyamatosan bővíteni fogja, amihez kormányzati támogatást kapott - mondta Kocsis Máté.

A tervek közül elsőként a földutak aszfaltozására vonatkozó elképzelésükről számolt be, amelyhez nyár végére ütem- és finanszírozási tervet dolgoznak ki, a megvalósítás pedig jövőre meg is kezdődhet.

Riz Levente szerint a 313 kilométernyi fővárosi belterületi földút leaszfaltozása a becslések szerint 65 milliárd forintba kerül. Ezek közül a legtöbb, 80 kilométernyi földút Rákosmentén van.

A 313-ból 42 kilométerre már most megvan a jogerős építési engedély - tette hozzá a XVII. kerület polgármestere.