Orbán: A kormány nem csak jön és elkoboz

Orbán: A kormány nem csak jön és elkoboz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Önbizalom nélkül nincs siker a miniszterelnök szerint, aki Szolnokon avatott gyógyszergyárat. Gyerekek énekeltek neki, a város fideszes polgármestere pedig a szocialista időkhöz hasonlította a mostanit.

A miniszterelnök beszédet mondott a Béres Gyógyszergyár szolnoki gyáránál, ahol kapacitásbővítésre gyűltek össze. A felszólalások előtt két kisgyerek hortobágyi pásztordalokat énekelt a megjelenteknek.

Béres Józsefnek, a cég elnökének beszéde megtartása előtt dilemmája volt, hogy felvegye-e a kabátját, hideg van, de sportos, legalábbis sportszerető emberek ülnek itt – nézett többek közt Orbán Viktorra –, így letett erről.

Köszönő szavai után ugyanígy tett Szolnok fideszes polgármestere, Szalay Ferenc is, aki kiemelte, hogy a városban 4 százalék körüli a munkanélküliség. „Visszatértünk a rendszerváltási előtti időkhöz” – tette hozzá.

Orbán már a harmadik Béres-gyárat avatja, beszédét azzal kezdte, hogy itthon van, a Béres-család tagjai közé sorolja magát ő is.

Kiemelte, fontosak a külföldi beruházások is, de itt magyar tulajdonú nagyvállalat ad munkát a magyar embereknek, ami még fontosabb. „Ha csak egy lábon állnánk, eldőlnénk.”

Mivel a Béres egy családi vállalkozásból nőtt ki, még kedvesebb Orbán szívének, ráadásul a cég külföldre is kimerészkedik, aminek külön örül.

Önbizalom nélkül nincsen siker, jelentette ki, az ő kormánya pedig olyan, amelyik nem csak jön és elkoboz, segít is, így járulva hozzá a vállalkozók önbizalmához. Szerinte a magyar emberek értenek a gyógyszeriparhoz, a Béres ennek a legjobb példája.

Könnyen lehet, hogy ez a magyarok nyíltszívű, segítőkész voltából fakad.

A miniszterelnök szerint Sopronban vagy Budapesten könnyű sikert elérni, Szolnokon nehezebb, komoly teljesítmény az, amit itt elértek, közel a teljes foglalkoztatottság, állította.

Ami jó a cégnek, az jó Magyarországnak is – zárta beszédét.

Hozzászólások