szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Orbán Viktor a Terror Háza elé hívta ünnepelni híveit, az ellenzék sok apróbb rendezvényt szervezett, de ezek egy részét lemondták vagy áthelyezték a szakadó eső miatt.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

A Momentum programját osztogatva zárul a megemlékezés

A nem túl sok résztvevő körében viszonylag népszerű a kiadvány. Elkapnak egyet, és indulnak: ennek a megemlékezésnek is vége.

"Van még fél év, van remény"

A mi generációnk felelőssége, hogy ne tárja szét a kezét, hogy véleményt formáljon, és hogy legalább annyival részt vegyen a jövőnk formálásában, hogy elmegy szavazni – folytatja a Momentum-elnök, láthatóan ő is olvasta a közvélemény-kutatásokat arról, hogy a fiatalok körében elég alacsony a poltiikai aktivitás. A választásig van még fél év, van remény - ezzel fejezte be a beszédét.

©

Elvinnék szavazni a kivándorolt fiatalokat is

Nem nyugszik a Momentum addig, amíg a fiatalokat is el nem viszik szavazni, méghozzá azokat is, akik kivándoroltak. Elsőként pártsemleges, a szavazás fontosságára felhívó kampányt indítanak, mielőtt a párt kampányát megkezdenék.

©

Nincs liberális parlagfű

Ahogy nincs konzervatív elrohadt játszótér sem, csak problémák vannak és megoldások, amelyekért közösen kell cselekednünk – mondta Fekete-Győr András.

Ha Momentum, akkor Fekete-Győr

Mint tudósítónk jelenti, a résztvevők szabályon felélénkültek Fekete-Györ András beszéde alatt. Érezhetően miatta mentek ki a legtöbben a Momentum megmozdulására. Most először voltak bekiabálások, illetve volt a szöveget megszakító taps.
Fekete-Győr András
©

Fekete-Győr: Orbán nem is tudja, mennyire igazat mondott

A rendszerváltás idején születettek azt látták, hogy nem akart itt igazán változtatni senki semmin – ezzel kezdi a beszédét Fekete-Győr András. A Momentum elnöke azt ígérte: nem állnak meg addig, amíg be nem fejezik a rendszerváltást. A miniszterelnök ma arról beszélt, hogy a magyarok nem adják a szabadságukat. Valóban, nem fogják hagyni, hogy Orbán Viktor elvegye bárkinek a szabadságát - mondta Fekete-Győr.

"Ez nem diktatúra, hanem a demokrácia köntösébe bújtatott rejzőzködő elnyomás"

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja azzal kezdi a beszédét: a me too generációja után jöhetne a me never korosztálya. Azzal folytatja: ugyan október 23-át ünnepeljük, de a mai elnyomásról is szólni kell. Elnyomás-e az, ha a rádióban a kormánypropaganda folyik, a tanároknak félniük kell, hogy megszólalhatnak-e politikáról, a kormányfő nem hajlandó szóba állni az ellenzékkel, a kormánypártiak pedig meg akarják mondani, hogy mi a nők dolga a világban - teszi fel a kérdést.

Orosz Anna
©

Orbán és Vona beszéde alatt sem tűnt fel, hogy a forradalom évfordulóját ünnepeljük

Azt már megszoktuk az ünnepségeken, hogy aktuálpolitikáról van szó, különösen fél évvel a választás előtt, de Soproni Tamás beszédében tényleg meg sem említette 1956-ot.

Minden valaha megválasztott képviselő vagyonosodási vizsgálatot kapna

Visszamenőleges vagyonosodási vizsgálatot végeznek el minden, 1990 óta megválasztott képviselőnél - mondta Soproni Tamás. Elszámoltatást, a hatalmukkal visszaélő politikusok visszahívhatóságát is ígérte a Momentum alelnöke.

©
1 2 3 4 5

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyre népszerűbb Budapesten a sétaturizmus

Egyre népszerűbb Budapesten a sétaturizmus

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Fundamenta-ügynök: „addig csináljuk, amíg tart a munka”

Fundamenta-ügynök: „addig csináljuk, amíg tart a munka”

A beteg gyerekekért énekel az Alma Együttes

A beteg gyerekekért énekel az Alma Együttes

Vajna Tímea barátnője és Rogán Antal körei is az uniós programokat dicsérik egy 11 milliárdos projektben

Vajna Tímea barátnője és Rogán Antal körei is az uniós programokat dicsérik egy 11 milliárdos projektben

Kilép a Jobbikból a frakcióból kizárt Volner János

Kilép a Jobbikból a frakcióból kizárt Volner János