szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét mellényúlt az állami televízió. Vágóképként a leghíresebb német foglalt házat mutogatják a bevándorlók által elfoglalt városrészként.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Új hirdetéssel próbálja bizonyítani az M1, hogy Németország lakhatatlan. Elrettentő példaként pedig bemutatják a szélsőbal hamburgi központját, a Rote Florát. Miközben három német férfi beszél a migránspokolról, a vágóképeken a Schanzenviertel nevű hamburgi negyed közepén álló foglalt házat látni. Itt van otthon a német antifa, ez volt a 2017-es G20-csúcs alatt erőszakos tüntetéseket szervező szélsőbal központja. Ami itt elriasztásra szolgál, az kötelező turistalátnivaló a kikötővárosban.

A Schanzenviertel Hamburg egyik legdivatosabb bulinegyede, a budapesti VII. kerülethez hasonlítható – hasonló problémákkal is küzd, ami az éjszakai mulatozást illeti. Az M1 felvételén közben arról beszélnek, hogy itt a menekültek felvásárolják a lakásokat, és ezzel a németek kiszorulnak.

Megnéztük, milyen ingatlanokat kínálnak jelenleg a negyedben. Ezek szerint egy 50 négyzetméteres ingatlan itt 320 ezer euró, vagyis 100 millió forint. Egy azonos méretű lakás bérlése 240 ezer forintba kerül. Hamburg egyébként a legélhetőbb világvárosok listáján a legelőkelőbb helyen álló német metropolisz. Globálisan a 14. helyen áll. A német politika régi problémája a belső kerületek dzsentrifikálódása és az elszabaduló bérleti díjak. Ezért szorulnak a szociálisan gyengébbek a peremvárosokba, ahol komoly feszültségek is kialakulnak. A valóság bemutatása azonban nem volt célja az M1-nek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

Figyelmeztetést adtak ki az egész országra sűrű köd miatt

A Kreml elmagyarázta, Putyin miért nem oltatta be magát az orosz vakcinával

A Kreml elmagyarázta, Putyin miért nem oltatta be magát az orosz vakcinával

Szokatlan módon csökkent a kórházak adóssága

Szokatlan módon csökkent a kórházak adóssága