Célpont: Ukrajnából is buszoztatták a Fidesz szavazóit

Célpont: Ukrajnából is buszoztatták a Fidesz szavazóit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beépült Tilki Attila, a Fidesz-KDNP egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei jelöltjének kampányába a Hír TV oknyomozó műsora. A riport szerint egy férfi ezer szavazót szállított neki és a Fidesznek az ukrán határnál.

Kisbuszokkal szállítottak Ukrajnából szavazókat Magyarországra vasárnap – derül ki a Hír TV Célpont című műsorából, amelynek teljes riportját pénteken 20:30-kor sugározza a csatorna. Az előzetes szerint míg a választás előtti napokban átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőnél, a határőröket felkészítették a vasárnapi rohamra. Ők a stábnak azt mondták, ha szükséges, a kilépő oldalt is megnyitják az érkezők előtt, ez "ki is van adva".

A riportban hallható egy telefonbeszélgetés, amelyben Kilb József, Tiszaújlak korábbi polgármestere azt mondta: "Beszéltem miniszterelnök-helyettes úrral, tudod, az én barátom, és én rendezek mindent." Arról is beszélt, hogy a szavazás napján reggel ötkor indul a fuvarokkal, először a családját hozza át szavazni, majd onnan fordul a többiekkel.

"Hogy Beregszászba hányat vittem el? Hát olyan 450-500 volt. Hát itt is, ahogy számolgatjuk, várjál, ahogy számolgatjuk, olyan 250-300 lesz, amit mi csinálunk" – hangzott el.

A stáb hétfő reggel beszélt is a férfival, aki elmondta: belföldön Sonkádon, Kölcsén, Milotán, Kispaládon, Botpaládon, Mándon és Csaholcon fordult egy kisbusszal. "Én megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas" – hallható a férfi a riportban.

A férfi a határon túl is aktív volt, arra, hogy forgolódik a furgonnal, az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat is felfigyelt. "Beregszászban, amikor vittem őket, b*szd meg, hú! Az SZBU annyira nézett, hogy a busszal ott forgolódtam (…). Volt, hogy tizenkettőt beleültettem a nyolcszemélyesbe."

Csak Tiszabecsen 46 százalékkal nőtt a szavazásra jogosultak száma az elmúlt években. A Célpont összesítése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint tízezerrel nőtt azok száma, akik nemcsak listára, hanem egyéni jelöltre is szavazhatnak.

Hozzászólások