Juhász Péter: "Elszámolunk a kampányköltésekkel is, csak most takarítjuk az irodát"

Juhász Péter: "Elszámolunk a kampányköltésekkel is, csak most takarítjuk az irodát"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az utolsó fillérig elköltötte az Együtt a kampánytámogatást, már csak társadalmi munkában tudja elvégezni munkatársuk az elszámolást.

A ritka kivételek között az Együtt a kampány alatt elkezdte tételesen nyilvánosságra hozni, mire költötte el az állami kampánytámogatást – azt a 150 milliót, amit most vissza kell fizetnie az államkasszába, miután listán nem kapták meg a szavazatok egy százalékát –, azonban a lista nem teljes. Márciusban frissült, 23-i az utolsó tétel. Akkor 34 milliónál tartottak.

Az Együtt elnöke, Juhász Péter azt mondta, az összes támogatást elköltötték, a pénzügyes társadalmi munkában tudja már csak elvégezni a tételes elszámolást, de a törvényi határidőre elkészülnek. Beszélgetésünk időpontjában épp az irodát takarították, amelynek a bérleti szerződését szintén felbontották, úgy tudjuk, még a választások előtt.

Ezek a napi teendők egy ilyen eredmény után – fogalmazott Juhász.

Nagy tételekben elmondta, mire költöttek:

Juhász azt mondta, a vészforgatókönyveikben sem szerepelt, hogy a párt nem ugorja meg az egyszázalékos határt. Szerinte valójában nem ekkora a támogatottságuk, a taktikai szavazás és egyéb – például a nagyon sok érvénytelen szavazat – okok miatt csökkent ennyire.

Az új szabályok szerint a pártvezetők személyes vagyonukkal felelnek, így ötüknek kellett volna 150 milliót előteremteni. A párt gyűjtést indított, eddig 111 millió forint gyűlt össze, mikoradományokból. Juhász azt mondta, az adományok átlagos összege 13 ezer forint, a legtöbben 5 ezret küldenek, de van, aki a maximiális, 150 ezres támogatást utalja. A Momentum is segít: Alkotmányjogi panaszt nyújtottak be az egyszázalékos küszöb miatt.

Hozzászólások