szerző:
nyüzsi

Demeter Tamásnak felmondott Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány vezetője, miután az egykoron Orbán Viktor által szerkesztett lapban olyan írások jelentek meg, amelyek kritikusak voltak Orbán Viktor jelenlegi politikájával. A hírre pedig felmondott a lap szerkesztőségének jó része. A nagy vihart kavart esemény után Demeter hosszú interjút adott, és megtalálta az igazi problémát:

a CEU politikai aktivizmusát.

Azt ugyanis elfelejtettük elmondani, hogy Demeter úgy tartotta a helyzetben a legkifizetődőbbnek, ha a Magyar Időknek ad teljes oldalas nyilatkozatot. Már az első kérdésre adott válaszban letudják a szomorú aktualitást, vagyis az ő sajnálatosan félremagyarázott kirúgását:

A személyi változások fő okának azt látom, hogy a Századvég Alapítvány immár kevésbé tudományos, mint inkább politikai szerepet szán a lapnak, s joga van így dönteni. Bár a búcsú nem sikeredett a legszebbre, de nem váltunk el haraggal, s nem is érzem magam a kultúrharc áldozatának. Örülünk, hogy eddig módunk volt kizárólag szakmai szempontok szerint lapot szerkeszteni, és hogy ebben a törekvésünkben az alapítvány soha nem akadályozott bennünket.

És hogy még véletlenül se lehessen belőle a kultúrharc áldozata, ezért az interjú további részében inkább a kultúrharcot támogató nyilatkozatokat tesz. Talán ez a legszebb:

Az egész oktatási rendszer arról szól, hogy megmondjuk a tanulóknak, mit olvassanak és arról mit gondoljanak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Századvég: ez a vég

A konzervatívok számára sincs menekvés, az Orbán-rezsim pusztító dühe most „a jobboldali elhajlók” ellen irányul.

Az "év legszebb sírját" találták meg egy egyiptomi nekropoliszban – fotók

Az "év legszebb sírját" találták meg egy egyiptomi nekropoliszban – fotók

Először jelent meg a Népszava mellékleteként a Vasárnapi Hírek

Először jelent meg a Népszava mellékleteként a Vasárnapi Hírek

Csak egy kis rizst ettek az indiai templomban, majd tizenegyen meghaltak

Csak egy kis rizst ettek az indiai templomban, majd tizenegyen meghaltak

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Lezuhant egy ukrán vadászrepülő, meghalt a pilóta

Lezuhant egy ukrán vadászrepülő, meghalt a pilóta

Klimt és Schiele művészete a moziban

Klimt és Schiele művészete a moziban