szerző:
hvg.hu

Rosta Anita napokig enni sem tudott, miután combon szúrták a villamoson. A leletei negatívak lettek, de lelkileg nagyon megviselték a történtek.

A 44 éves Rosta Anitát nemrég injekciós tűvel szúrta meg az 1-es villamoson egy furcsán viselkedő férfi. A nő megkapta leleteit, amelyek negatívak lettek, vagyis nem kapott el semmilyen betegséget a ki tudja, hányszor használt tű miatt.

A nő az Infostartnak azt mondta:

Fizikálisan nincs bajom, de lelkileg igen. Másnap beteg lettem, és különféle tüneteim jelentek meg, például napokig nem tudtam enni.

Két hét múlva vár még rá egy kontrollellenőrzés, valamint azt is kiderítik, hogy került-e valamilyen baktérium a szervezetébe a tűről. A szúrás után elsőre szinte elhinni sem tudta, hogy ilyesmi megtörténhet, és annyira felfoghatatlannak tűnt számára az eset, hogy akkor rendőrt sem tudott hívni. „Utána felmerült még az a kérdés, hogy miért pont velem? Majd pedig az, hogy egyáltalán miért és hogyan történhet meg, hogy valaki egy másik ember életével és egészségével szórakozzon?”

De azzal tisztában volt, a szúrás nem a személye ellen szólt, hiszen a férfi olyan idegállapotban volt, ami miatt ütötte-csapkodta a környezetét, és „én rosszkor voltam rossz helyen”. Az ilyen támadás részben kivédhetetlen, hiszen muszáj használni a tömegközlekedést – jegyezte meg. Tanulságként azt vonta le, hogy bár eddig közlekedéskor hajlamos volt nem figyelni a környezetére és elmerülni a saját világában, ezentúl jobban fog figyelni.

Nyitottabb szemmel járok és hasonló esetben jobban megfigyelem, mi történik. Talán a reakcióm lesz más: nem ijedek meg és nem kételkedek abban, hogy mi történt, hanem ott és akkor tisztázzuk az ügyet. Inkább tévedjek, mint hogy még egyszer egy ilyen egy hónapos tortúrán végigmenjek.

Azóta is használja a BKV-t, de az útvonalát megváltoztatta, elkerüli az 1-es villamost, az eset óta előfordul, hogy ha többen vannak egy tömegközlekedési eszközön, akkor pánikrohamot kap és leszáll.

A rendőrség időközben elfogta a tettest. A drogos állapotban tűvel szúró 29 éves S. Kálmán szabadlábon védekezik. A megszúrt nő pedig szervezne egy fórumot is, amelyen a hasonló traumákon átesett áldozatok a rendkívüli esetek minden tanulságát kibeszélhetnék.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
80 méterre egymástól szemben állt meg két vonat Gyálnál

80 méterre egymástól szemben állt meg két vonat Gyálnál

Egyre rosszabb a levegő az országban

Egyre rosszabb a levegő az országban

Személyautó és taxi ütközött az Andrássy úton, csak a járdán álltak meg – fotók

Személyautó és taxi ütközött az Andrássy úton, csak a járdán álltak meg – fotók

A férfiaknak megéri small talkkal hasítani

A férfiaknak megéri small talkkal hasítani

Konkurenciát csinált magának, rámehetett volna a cége, mégis világhírű lett

Konkurenciát csinált magának, rámehetett volna a cége, mégis világhírű lett

Hosszú hatótávú villanyautó elérhető áron? Van ahol ez már nem álom

Hosszú hatótávú villanyautó elérhető áron? Van ahol ez már nem álom