szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Ideje felrázni Brüsszelt! Védjük meg Európát!" Ezzel a felütéssel készült kormányzati videó, amely Guy Verhofstadtot, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetőjét állítja pellengérre, amiért támogatja a bevándorlást, és ismét összemossa a menedékkérőket a terroristákkal.

A videó a külföldnek szóló kormányzati híreket közlő About Hungary weboldalon jelent meg azzal a kommentárral, hogy a magyar kormány nem hagyja megválaszolatlanul azt a sértést, amit a Sargentini-jelentés jelent. "Világossá szeretnénk tenni az európai közvélemény előtt, hogy nem akarunk bevándorlóországgá válni" – olvasható az oldalon.

"Ez Guy Verhofstadt, aki több bevándorlást akar" – látható a nyitóképen, majd egy bejátszáson is megjelenik az európai politikus, amelyben azt mondja: "szükségünk van a migrációra".

Verhofstadt szövege nincs jól megvágva, hallható, hogy folytatja a gondolatmenetet. Megkerestük az eredeti felvételt, egy 2014 májusában megjelent videót, amelyből kiderül, mit mondott pontosan: "Szükségünk van a migrációra, de legális migrációra van szükségünk. Jelenleg pont az ellenkezője igaz: illegális migrációt tapasztalunk és embercsempészetet. Ki kell alakítanunk – ahogyan a kanadaiak, az ausztrálok, az amerikaiak már megtették – egy legális gazdasági bevándorlási politikát. Mert több országban – Németországban biztosan – szükségünk lesz jól képzett, Európán kívülről érkező fiatalokra, akik építhetik a gazdaságot."

A szöveg nagy részén – amely egészen más megvilágításba helyezi a kivágott részletet – tehát nagyvonalúan átlép a magyar kormány videója, amely úgy folytatódik: "Tény, hogy 1,8 millió migráns lépett be az Európai Unióba 2015 óta. És több millió akar még idejönni. A krízis kezdete óta több százan vesztették életüket Európa-szerte bűnös támadásokban. Az erőszakos bűncselekmények száma nő, Guy Verhofstadt pedig még több bevándorlást akar." Majd, hogy biztosan átmenjen az üzenet, a készítők újra bevágták a rosszul elmetszett Verhofstadt-mondatot.

"Ez vakmerőség" – jelenti ki a narrátor, aki végül Brüsszel felrázására és Európa megvédésére hív, megismételve azokat a paneleket, amelyek az elmúlt hetekben a kormányzati kommunikációt uralták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

Felfüggesztették a mohácsi rendőröket, akik összevertek két hajléktalant

Fordult a trend: ismét elkezdődtek az elbocsátások itthon

Fordult a trend: ismét elkezdődtek az elbocsátások itthon

Még a nyár előtt bevezethetik az EU-ban a digitális oltási igazolványt

Még a nyár előtt bevezethetik az EU-ban a digitális oltási igazolványt