szerző:
hvg.hu

A politikust élesen bírálta ez elmúlt napokban a kormány.

Demeter Mártát választotta meg az LMP tisztújító kongresszusa a párt új női társelnökévé. Úgy tudjuk, a politikust a küldöttek kétharmada támogatta.

A párt az augusztusban lemondott Szél Bernadett helyére választott vezetőt, az alapszabály szerint ugyanis egy férfi és egy nő áll a párt élén. Demeter Márta az egyetlen jelölt volt a posztra, megválasztása mégis kétséges volt, hiszen személye megosztja a pártot. Az MSZP-ből kilépett politikusnak csak a harmadik nekifutásra, július végén sikerült egyáltalán belépnie a pártba.

A párton belüli erőviszonyokról szóló elemzésünket itt olvashatja.

A politikus körül nem csak emiatt forrt a levegő az elmúlt napokban. Egy katonai dokumentumra hivatkozva nemrég arról kérdezte a belügyminisztert, hogyan lehetséges, hogy Orbán Viktor egyik lányát a Honvédség egyik repülőjén hozták haza. A kormány azonban az erről szóló hírek megjelenése után azt közölte: nem a miniszterelnök, hanem a Cipruson szolgálatot teljesítő katonai kontingens egyik tagjának a gyermeke volt a gépen.

Ezt követően Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára "nemzetbiztonsági kockázatnak" nevezte Demeter Mártát. Pénteken a Fidesz az ügyészséghez fordult.

Szombaton Németh Szilárd pedig sajtótájékoztatót tartott, amelyen arról beszélt, az LMP-s politikus újabb érzékeny katonai információt szivárogtatott ki és hamisított meg. Most egy kiképzésen résztvevő gépről állította, hogy jogosulatlanul szállították Maróth Gáspárt, a honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatóját - az államtitkár szerint ez nem igaz.

Demeter Márta felszáll vagy lezuhan? Videó az LMP kongresszusáról

„Olyan iskolákra van szükség, ahová a gyerekek úgy jönnek be reggel és úgy mennek el délután, hogy úgy érzik, ezt a napot is megélték és nem túlélték" - így képzeli az ideális iskolát Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Gundel-menüt az iskolákba!" - a pécsiek is tüntettek

"Gundel-menüt az iskolákba!" - a pécsiek is tüntettek

Felújítják, két évre bezár a Király fürdő

Felújítják, két évre bezár a Király fürdő

Andy Vajna: Bush vagy Orbán? Magyarország a hazám - a HVG 2011-es portréinterjúja

Andy Vajna: Bush vagy Orbán? Magyarország a hazám - a HVG 2011-es portréinterjúja

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Ez történt: elkezdték bekapcsolni a traffipax-figyelmeztetéseket a Google Térképen

Ez történt: elkezdték bekapcsolni a traffipax-figyelmeztetéseket a Google Térképen

Engedély nélküli követelésvásárlásért büntetett egy céget tízmillió forintra az MNB

Engedély nélküli követelésvásárlásért büntetett egy céget tízmillió forintra az MNB