Gémesit tartja felelősnek a Fidesz a szemétkáoszért

Gémesit tartja felelősnek a Fidesz a szemétkáoszért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Felszólította a Fidesz Gödöllő polgármesterét, aki az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke is, hogy „vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállított helyzetért”.

Vécsey László, a Fidesz országgyűlési képviselője azután szólította meg Gémesi Györgyöt, hogy a polgármester délelőtt Kerepesen, a Zöld Híd Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón arról beszélt: bár vállalta, a katasztrófavédelem nem jelent meg a cégnél, hogy a 116 érintett településen ellássa a szemétszállítást. Mint mondta, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a pénteken kezdődő háromnapos tárgyaláson mindenféle tájékoztatást megkapott, azóta viszont nem történt semmi.

A tájékoztatón a hvg.hu is ott volt:

Szemétkáosz: az egy hét alatt felgyülemlett szemét két hónapig ad munkát a szemeteseknek - videó

Patthelyzet alakult ki szeméthelyzetben: a felek egymásra mutogatnak, nem látszik a megoldás, a tárgyalások eredménytelenek.

Vécsey szerint a Zöld Híd ellátási területén nagyon súlyos helyzet állt elő, 40 településről egyáltalán nem gyűjtik össze a szemetet, a többi helységből pedig nem engedik be a Zöld Híd telepére az önkormányzati, illetve hulladékagglomerációhoz tartozó szolgáltatók által begyűjtött hulladékot. Ezzel – magyarázta – olyan helyzetet állítottak elő, ami egy-két napon belül akár közegészségügyi vészhelyzetet is előidézhet.

A kialakult helyzetért – hangoztatta Vécsey – egyértelműen a Zöld Híd vezetése a felelős, amely évek óta "politikai ügyet generál a hulladéktémából". A fideszes politikus ezt arra utalva jelentette ki, hogy az érintett hulladékgazdálkodási társulási tanács elnöke Gémesi György gödöllői polgármester, az Új Kezdet ellenzéki párt elnöke, aki az LMP-vel választási szövetséget kötött. A Zöld Híd ügyvezető igazgatója pedig Gyenes Szilárd, aki Gémesi György alpolgármestere volt, és egyébként az LMP országgyűlési képviselőjelöltjeként indult a választáson.

A fideszes képviselő szerint képtelenek feldolgozni a választási vereséget, most azonban olyan politikai döntést hoztak, amellyel az emberek ellátásbiztonságát veszélyeztetik. Ez pedig vállalhatatlan.

Vécsey az illetékes országgyűlési képviselők és polgármesterek nevében is felszólította Gémesi Györgyöt, hogy vállalja a felelősséget a helyzetért, minél előbb kezdje meg a károk helyreállítását, ha pedig erre nem hajlandó, akkor a kormány vegye át a Zöld Híd irányítását.

A szemétkáoszról szóló további cikkeinket itt érhetik el.

Hozzászólások