szerző:
hvg.hu

Az előválasztásról az a szó is eszébe jutott, hogy agyrém, azonban a 10 ezer fősnél nagyobb településen nem zárta ki, hogy a Jobbikkal is együttműködjenek.

Az InfoRádió Aréna című műsorában volt vendég Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, ahol arról beszélt, azt szeretné, ha jövő ősszel a fővárosban Tarlós Istvánnak egyetlen kihívója lenne a főpolgármester-választáson.

Az előválasztással kapcsolatban elmondta, lehet, de ő ezt az egészet nem igazán kedveli. Igaz, ellenére sincs. „Nem látom be, hogy miért nem lehet egyébként magukat komolyan vevő pártvezetőknek leülni, és azt mondani, gyerekek, állapodjunk meg, őt indítjuk közösen. Ha másnak is van jelöltje, és nem tudnak dönteni, akkor kell előválasztás. De előbb eldönteni, hogy legyen előválasztás, utána keresgetni hozzá a jelölteket, ez maga az agyrém.”

De a legtöbb településen kell valamilyen együttműködés szerinte. Úgy fogalmazott, hogy minden 10 ezer lakosnál nagyobb helységben meg kell állapodnia az ellenzéknek, a lakosokat pedig tájékoztatni kell arról, hogy kiket javasolnak. A DK elnöke úgy látja, helyben nagyon változatos megoldások lesznek, nem zárta ki, hogy helyi szinten jobbikos jelöltekkel is együttműködjenek.

Gyurcsány Ferenc kiemelte, hogy a menekülthullám enyhülése óta a kormánynak a bevándorlók helyzeténél komolyabb problémákat kellene megoldania.

Megépült ez a félelem, és vannak nagyon jelentős politikai erők, amelyek ennek a félelemnek a fenntartásában érdekeltek, és erre képesek is. Magyarországon ma naponta átlagosan az egy embert nem éri el az illegálisan belépni akarók száma, ez pedig egy közepesen gyengén dolgozó kormánynak sem lehet kihívás, azt végképp nem lehet mondani, hogy ez a nemzet nagy problémája. Ennél sokkal nagyobb problémák vannak, ami történik az oktatásban, egészségügyben, ezek súlyos dilemmák. A menekültválság nem, de a hangulatot fenn lehet tartani sokáig.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
300 000 000 dollárt költ el a Facebook, hogy támogassa az újságírást

300 000 000 dollárt költ el a Facebook, hogy támogassa az újságírást

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Gigantikus gyűrűvel jegyezte el Űrlord a Terminátor lányát

Gigantikus gyűrűvel jegyezte el Űrlord a Terminátor lányát

Tíz évre kiutasították Magyarországról Ahmed H.-t

Tíz évre kiutasították Magyarországról Ahmed H.-t

Jön az igazi önbefűzős cipő, sejtelmes videót is mutat róla a Nike

Jön az igazi önbefűzős cipő, sejtelmes videót is mutat róla a Nike

Budapesten hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító, mert az egyik utas rosszul lett

Budapesten hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító, mert az egyik utas rosszul lett