szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olyan gyorsan "távozott", hogy nem volt ideje összepakolni.

A Facebook oldalára írta ki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy a héten még egyszer biztosan vissza kell mennie az MTVA-ba.

Legutóbb olyan gyorsan kellett távoznom onnan – nem önként –, hogy ott felejtettem a kollégám hátizsákját, amit kölcsönadott, benne a békás gyerektermoszt, amiben teát hozott nekem az esti tüntetésre. Az nem lehet, hogy egy kisgyereknek nélkülöznie kelljen a békás termoszát!

Hadházy Ákos több képviselőtársával együtt vasárnap este ment be a köztévé székházába, hogy élő adásba olvassanak be egy petíciót, melyben a többi között a túlóratörvény visszavonánását és független közmédiát követeltek volna, de nem jártak sikerrel. Az éjszakát a székházban töltötték, hajnalban is próbálkoztak, ám egy idő után Hadházyt és Szélt szó szerint kidobták a székházból a fegyveres biztonsági őrök. Hadházyt úgy lökték ki, hogy a földre esett. A székházban is a földre rántotották, azt mondta, nem szimulálta az esést. Több képviselő a házban maradt, csak az esti tüntetésre mentek ki.

Videón, ahogy kidobják az MTVA-ból Szélt és Hadházyt

Erőszakkal távolítottak el két országgyűlési képviselőt a közmédia épületéből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Nem dobhatták volna ki Hadházyékat a köztévéből

A köztévében töltötte az éjszakát Hadházy Ákos és több ellenzéki képviselő, egy részüket erőszakkal távolították el az MTVA épületéből. Hadházyt úgy lökték ki a fegyveres őrök, hogy a földre esett, de Szél Bernadett is sírva hagyta el a székházat.