Bécsben, Debrecenben és Nyíregyházán is tüntettek a kormány ellen

Bécsben, Debrecenben és Nyíregyházán is tüntettek a kormány ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Legalább százan gyűltek össze a Bécs belvárosába, a magyar nagykövetség közelébe szervezett demonstráción. Közben Debrecenben és Nyíregyházán is tüntetés kezdődött.

A fél hatkor kezdődött, egyórásra tervezett eseményen felszólal Hanti Vilmos a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségétől, Veisz Szilárd LMP-tag, valamint Tutuntzisz Ákos szociális munkás. Mozsolic Martina – mint a szervezők írták – verssel készült.

©

A hvg.hu olvasójának a helyszínen készült fotói alapján legalább százan tüntetnek a Petrarcagasséra összehívott demonstráción. A szervezők eredetileg közvetlenül a magyar nagykövetség előtt akartak összegyűlni, ezt azonban a hatályos törvények értelmében nem tehették meg, így az épülettől nagyjából 20 méterre találkoztak.

A bécsi magyarok a hazai tüntetések résztvevőivel vállalnak szolidaritást.

Többen transzparensekkel érkeztek a demonstrációra, valaki pedig a közeli épület falára vetítette ki: O1G.

©

Közben Debrecenben is közös ellenzéki tüntetés zajlik, amelyről a Mérce élőben közvetít a Facebookon.

A 168 Óra azt írja, Nyíregyházán is tüntetés kezdődött a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe sorolt Mediaworkshöz tartozó Kelet-Magyarország szerkesztősége előtt, amelyen nagyjából ezren vesznek részt. A szervezők azt tervezik, hogy a beszédek után a Nyíregyházi Televízió elé vonulnak, szeretnék, ha ott leadnák 5 pontos követelésüket.

Hozzászólások