szerző:
hvg.hu

Mindkét párt azt mondta a Népszavának, nem kapták meg az idei összeget, és aggódnak. Az ÁSZ nem cáfolta, de nem is erősítette meg a tényt a Népszava kérdésére, de később kiadott egy közleményt, melyben azt írják, már korábban közölték, hogy ez fog történni.

Felfüggesztették a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását, a Jobbikot pedig újabb százmilliós büntetéssel fenyegeti az Állami Számvevőszék, írja a Népszava.

Az ÁSZ a lap kérdésére nem erősítette meg a hírt, lévén, hogy azok nem nyilvánosak, de nem is cáfolta.

A Párbeszéd és a Momentum azonban egyaránt azt mondta a Népszava kérdésére, hogy októberben még rendben megkapták a negyedéves állami támogatását, az Államkincstár az idei első összeget azonban még nem utalta el. Az ügyben mindkét párt aggodalmát fejezte ki.

Az ÁSZ a Jobbikot tavaly több mint 660 millió forintra büntette.

Elzáratná a Jobbik pénzcsapját az ÁSZ

És további pártoktól, amelyek tiltott pártfinanszírozást követtek el. Közleményt adott ki az Államkincstár, júliustól vonja a NAV a tiltott pártfinanszírozási pénzeket.. A Fidesz nincs köztük.

Frissítés, ÁSZ: Már októberben jeleztük, hogy felfüggesztjük a két párt támogatását

Az Állami Számvevőszék szombaton, dél előtt közleményében reagált a Népszava cikkére, melyben azt írják, a Momentum és Párbeszéd nyilatkozatai azt bizonyítják, nem ismerik az általuk felvett kampánypénzek felhasználásával és elszámolásával kapcsolatos előírásokat.

A számvevőszék mindkét párt költségvetési támogatásának felfüggesztéséről tájékoztatott októberben, valamint az ellenőrzésükről szóló jelentéstervezetet már korábban elküldte a pártok nyilvántartásban szereplő székhelyére.

Az ÁSZ tavaly október 4-én közölte, hogy kezdeményezi a Párbeszéd és a Momentum költségvetési támogatásának felfüggesztését, mert a két szervezet nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit, nem biztosította az ellenőrzés lefolytatását, és a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyén többszöri megkeresés ellenére sem volt elérhető, írja közleményében az ÁSZ.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez a módszer véget vethet a TAJ-kártyás csalásoknak és a kilométeróra-visszatekeréseknek

Ez a módszer véget vethet a TAJ-kártyás csalásoknak és a kilométeróra-visszatekeréseknek

Levizelték, zaklatták és megalázták – perel Mariah Carey asszisztense

Levizelték, zaklatták és megalázták – perel Mariah Carey asszisztense

A hazai légi forgalmat is egyre jobban zavarják a drónok

A hazai légi forgalmat is egyre jobban zavarják a drónok

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Más támadásokra is készült a gdanski polgármester gyilkosa

Más támadásokra is készült a gdanski polgármester gyilkosa

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták