szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiosztotta az ügyében eljáró bírókat a publicista, miután vele szemben az őt beperlő Hadházy Ákosnak adtak igazat.

Ahogy szerdán megírtuk, pert vesztett Bayer Zsolt, miután trágár kifejezésekkel illette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt. A publicistának a perköltségen túl 300 ezer forintot kell megfizetnie a politikusnak, és levélben is bocsánatot kell kérnie tőle, amit 30 napon át elérhetővé kell tennie a blogján.

Bayer csütörtökön reagált a bírósági ítéletre, s blogbejegyzésében felidézte a per előzményeit. Mint írta, csak annyit kérdezett Szél Bernadett-től és Hadházy Ákostól még 2017-ben, hogy ha a kormányellenes tüntetők vonulhatnak olyan transzparensekkel, amelyekre az van írva, hogy Orbán geci, Áder nyeli, mit szólna ahhoz, ha olyan feliratot olvasna valahol: Hadházy geci, Szél Detti nyeli.

Pert vesztett, fizetnie kell Bayer Zsoltnak, amiért trágár kifejezésekkel illette Hadházyt

Igen, a most igencsak elterjedt kifejezést használta a független képviselőre, de azt blogján publikálta is, továbbá "egy utolsó, szemét, becstelen gazembernek" is hívta egy másik írásában.

Szerinte "az ügyben eljáró bírók intelligencia szintje nem éri el egy második elemis, közepes képességű kisdiákét, vagy politikailag motiváltak, ezért ezt az ítéletet hozták".

Bayer a pervesztést „világraszóló győzelemnek” nevezi, mivel a bírósági ítélet indoklásában egyebek mellett kimondja: "A KIFEJEZÉS JELENTŐS NYILVÁNOSSÁG ELŐTTI HASZNÁLATA PUSZTÁN AZ ÉRINTETT MEGALÁZÁSÁT, EMBERI MIVOLTÁNAK SÁRBA TIPRÁSÁT EREDMÉNYEZI". És mivel jelenleg a "a libsi-bolsi ellenzék és a csürhéjük ezt a kifejezést emelte politikai programjának középpontjába (...) nekem, nekünk ezután semmi más dolgunk nincs, mit az ellenem – amúgy teljesen igazságtalanul és indokolatlanul – meghozott ítéletet kell mindig az orruk alá tolni, amikor megjelenik valahol az O1G."

Azt is közölte Bayer, hogy ki fogja fizetni Hadházynak a megítélt 300 ezer forintot, nem is akárhogy. "Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára. Ehhez kérem is az önök segítségét, mert rengeteg 5 forintosra lesz szükségem. Kérek mindenkit, hogy hozzon, küldjön nekem 5 forintosokat, az ECHO-ba, Karcba, Magyar Időkhöz."

Bocsánatkérésre viszont – úgy tűnik – hiába kötelezte a bíróság. "A bíróság arra kötelezett, hogy kérjek bocsánatot Hadházytól. Ez akkor fog megtörténni, amikor Hadházyék bocsánatot kérnek a miniszterelnöktől és a köztársasági elnöktől. Addig nem."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Visszaüzent Bayernek a megtámadott 18 éves: „Nézzen a tükörbe!”

Echo Tv-s show-jában válogatott jelzőkkel beszélt Nagy Blanka 18 éves diáklányról Bayer Zsolt. A kiskunfélegyházi diák szerint Bayer belenézhetne a tükörbe, és bevallhatná magának, hogy ő rendszeresen ugyanúgy beszél, mint amit most felró neki. Semmit nem bánt meg, a környezetéből pedig pozitív visszajelzéseket kap.