szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A december 13-i tüntetésen igazoltatott embereket közlekedési szabálysértés miatt idézik be.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Elkezdték beidézni a tüntetőket, akiket a december 13-i demonstráció végén a Nagykörúton igazoltattak a rendőrök – írja a Népszava.

December 13-án a túlóratörvény elleni tüntetés a Kossuth téren indult, majd a demonstrálók előbb a Margit hidat és a Lánchidat zárták le, aztán a Kossuth téren dobálni kezdték a rendőröket, ott késő este is összefeszültek a felek, a rendőrség könnygázt vetett be. Később a Szalay utcában és a Nyugati téren is voltak összetűzések, végül éjszaka a tovább vonulókat a Király utcánál állították meg és zárták körbe a járdán a rendőrök. Őket csak úgy engedték el, hogy igazoltatták őket és kamerába mondatták velük a nevüket. Az igazoltatott tüntetőknek már akkor azt mondták, hogy közlekedési szabálysértés miatt fogják felelősségre vonni őket, mert közúton sétáltak.

A Népszava most azt írja, több igazoltatott tüntető már meg is kapta postai úton a hivatalos papírt, mely szerint egy december 13-i közlekedési szabálysértés miatt idézik be őket.

Nem ez az első alkalom, hogy ezt az eszközt alkalmazzák: egy tavaly februári diáktüntetés után zárták ily módon először körbe a tüntetőket és a tüntetésről tudósító újságírókat is, akiket igazoltattak, majd 50 ezer forintos bírságot szabtak ki rájuk, köztük a hvg.hu helyszíni tudósítójára is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Be kell mondanom a kamerába a nevemet, ha a rendőr kérdezi?

A szerda esti tüntetés végén a Dob utcánál is csak úgy engedték szabadon a tüntetésen részt vevőket, ha kamerába mondták a nevüket. Kollégánkkal is ez történt. A TASZ szerint erre semmi joga nincs a rendőrségnek, az Adatvédelmi hatóság elnöke szerint viszont nem aggályos, ami történt.

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Banksy festhetett menekülő rabot a híres readingi fegyház falára

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes