szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A dunakeszi művészeti iskola igazgatóját jogerősen elítélték azért, mert megpofozott egy tanárnőt, ám azóta iskolaigazgatói posztját is megtarthatta, sőt, ahogy tavaly, idén is ő vezényel az éppen nőnap alkalmából tartott városi koncerten.

Novemberben írtunk róla: még 2014-ben a Váci Szimfonikus Zenekar egyik próbáján csúnyán összeszólalkozott a karmester, és a hegedűs - előbbi egyébként annak a dunakeszi iskolának az igazgatója, ahol utóbbi, a hegedűs nő tanít.

A vita hevében a férfi megpofozta a hegedűst, aki felháborodásában visszaütött. Az igazgatót jogerősen el is ítélték a pofozkodás miatt, ahogy a nőt is elmarasztalták azért, mert visszaütött.

Az eset után ráadásul tavasszal nőnap alkalmából a pofozkodó iskolaigazgató - aki tisztségét az ítélet ellenére is megtarthatta - is fellépett a városi rendezvényen.

Nem lesz ez másképp idén sem. A 444 szúrta ki, hogy a Védjük meg a Dunakeszi Művészeti Iskola értékeit című oldal azt írja a Facebookon: demonstrációt szerveznek, mivel a polgármester által szervezett ingyenes operettgálán ismét a tanárnő megpofozása miatt jogerősen elítélt férfi dirigál.

Szerintük ez nem fér a jóízlés keretei közé, sem az, hogy a férfi még mindig a dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolaigazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!