Nem tudják még a Néppártban, leváltják-e Szájert

Nem tudják még a Néppártban, leváltják-e Szájert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A KDNP kémkedésétől nem tartanak.

Nincs még döntés az Európai Néppárt parlamenti frakciójában arról, visszahívják-e frakcióvezető-helyettesi pozíciójából Szájer Józsefet azután, hogy a Néppárt felfüggesztette a Fidesz tagságát a demokratikus aggályok miatt.

Az EPP-frakció sajtóosztálya az Azonnali megkeresésére válaszolva annyit közölt, hogy erről még nem döntöttek. A fideszes képviselőkre ugyanaz vonatkozik, mint a Fideszre, vagyis az üléseken részt vehetnek, de nem szavazhatnak, és nem állíthatnak jelölteket a Néppárt frakcióját érintő ügyekben.

Az Európai Parlament jelenlegi ciklusából még két ülés van hátra, és nem biztos, hogy erre az időre leváltják Szájert, akinek feladata amúgy is inkább technikai, mint politikai.

Újraválasztani viszont csak akkor fogják, ha a következő ciklus elejére véget ér a Néppárt által kijelölt "bölcsek tanácsának" vizsgálata, és a párt tagságát visszaállítják.

A frakció sajtóosztálya azt is megírta, hogy nem tartanak attól, hogy a frakcióban maradt egy szál KDNP-s, Hölvényi György a Fidesznek fog kémkedni.