szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A költözésről már régóta lehetett tudni, pénteken hivatalosan is bejelentették, ősszel nyílik a kampusz.

Új kampuszt nyit a CEU Bécs multikulturális 10. kerületében, Favoritenben, a város egyik legsokszínűbb részének szívében, a Quellenstrasse 51-es szám alatt - jelentette be az egyetem.

Megjegyezzük, Favoriten az a negyed, amiről Lázár János korábban elkészítette híres-hírhedt migránsozós videóját.

Vissza a CEU közleményére. Azt írják, egy „ambiciózus, több millió eurós átépítési projekt lezárultával egy 6 emeletes épület várja majd a CEU új diákjait 2019 őszén. A felújítás során egy közös munkát és tanulást elősegítő teret alakítanak ki az épületben. Közel 20.000 négyzetméteres területen lesz a CEU Vienna otthona, ami diákok, oktatók és dolgozók közössége a világ egyik legjelentősebb egyetemi városában.”

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora azt mondta, köszönettel tartozik:

  • Michael Ludwig bécsi polgármesternek,
  • Michael Häupl korábbi polgármesternek,
  • Sebastian Kurz osztrák kancellárnak és
  • Heinz Faßmann oktatási miniszternek, valamint
  • mindazoknak, akik elkötelezettek az akadémiai szabadság mellet.

„Bécsi jelenlétünk lehetőséget ad arra, hogy egy nagyszerű város pezsgő kulturális életének részeseként növekedjünk tovább.”

CEU Vienna Campus Renderings

„Az új kampusz nemcsak a CEU világszínvonalú oktatási és kutatási tevékenységének folytatását biztosítja, hanem lehetőséget nyújt új együttműködésekre, egyetemi partnerségekre és gyakornoki programokra bécsi és távolabbi szomszédainkkal” – mondta Liviu Matei, a CEU rektorhelyettese.

A Quellenstrassén lévő kampusz 2025-ig szolgál a CEU átmeneti otthonaként. Hogy 2025 utánra egy végleges otthont találjon az egyetemnek, a CEU eredményes egyeztetéseket folytat Bécs városával arról, hogyan lehetne a Steinhof területén található épületeket az egyetem és a környékbeliek számára előnyös módon átalakítani.

A CEU-val kapcsolatban az elmúlt napokban megírtuk, hogy:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elszámította magát a fehérorosz diktátor, hiába csalta el a választásokat

Elszámította magát a fehérorosz diktátor, hiába csalta el a választásokat

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Japánban a Starbucksból is lehet dolgozni, és nem is akárhogyan

Japánban a Starbucksból is lehet dolgozni, és nem is akárhogyan