szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hadházy Ákos szerint értelmetlenül költötték el az uniós pénzt több kisebb településen is.

Értelmetlenül költik el az európai uniós támogatásokat Hadházy Ákos független politikus szerint a legszegényebb településeken, ahol egy cégháló intézte a pályázatokat - számolt be az RTL Klub Híradója.

A politikus szerint a DFT-Hungária nevű cég, és a tulajdonosaihoz köthető vállalkozások bonyolították le azokat az EU-s pályázatokat, amelyeken keresztül eddig 10 milliárd forintnyi uniós pénzt költöttek el.

Ebből a pénzből a mintegy ezer fős Zala megyei Várvölgyön 1 millió forintból májusfát állítottak, másik 1 millió forintból pedig éjszakai túrát szerveztek. Gyenesdiás környékén több település együtt kapott 2018-ban 40 rendezvényre összesen 40 millió forintot kaptak, ebből szerveztek 4 órás zenetábort, óránként 500 ezer forintért anyatejes világnapot tartottak, amelyen a nyelvtanulási tecehnikákról volt szó és mesehallgatás is volt programként.

A mintegy 600 fős Vas megyei Gersekaráton pedig autómentes napot szervezett az önkormányzat. Az aljegyző a csatornának azt mondta, bicikliket is vettek, például az óvodáknak ajándékoztak futóbicikiket a pénzből.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte a csatorna kérdésére, hogy mint minden támogatott programot, ezeket is szigorúan ellenőrizni fogják, de hozzátették, hogy a DFT-Hungária cégei az önkormányzatokkal vannak kapcsolatban, és nem a minisztériummal.

A cég vezérigazgatója egyelőre szabadságon van, ezért nem nyilatkozott a csatornának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Halálos vasúti baleset történt Borsod megyében

Halálos vasúti baleset történt Borsod megyében

Merkely: A második hullám enyhébb lehet, de ehhez az emberek együttműködése, és az influenzaoltás is kell

Merkely: A második hullám enyhébb lehet, de ehhez az emberek együttműködése, és az influenzaoltás is kell