Betonba öntötte a zuglói parkolási szerződéseket a Fidelitas

Betonba öntötte a zuglói parkolási szerződéseket a Fidelitas

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A kerületi polgármester, Karácsony Gergely nem érti, korábban még fel akarták azokat mondani.

A Fidelitas felszólítja Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd XIV. kerületi polgármesterét, hogy szabadítsa ki Zuglót a pazarló parkolási szerződésekből - közölte a párt budapesti elnöke vasárnap a zuglói önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján. 

Borbély Ádám azt mondta: a kerületi jegyző leveléből az derült ki, hogy az önkormányzat maga zárta ki a felmondás lehetőségét az üzemeltetési szerződésekben, ezzel gyakorlatilag bebetonozva azokat. Felmondhatatlanná tették a konstrukciót, ami napi egymillió forint veszteséget okoz a kerületnek - tette hozzá.

A Fidelitas budapesti elnöke szerint a történtek azt mutatják, hogy Karácsony Gergely még arra is alkalmatlan, hogy egy szerződést megkössön, és az ellenzéki polgármester "most sem a zuglóiak érdekeit tartotta szem előtt".

A sajtótájékoztatót követően Borbély Ádám a Fidelitas tagjaival közösen az önkormányzat épülete előtt egy műanyag edénybe helyezett egy parkolási szerződéseket jelképező papírt, amelyet betonnal öntöttek ki, utalva arra, hogy a polgármester milyen helyzetbe hozta a kerületet. Azt kérte: Karácsony Gergely "vésse ki" a bebetonozott konstrukciót.

Karácsony Gergely a Facebookon az akcióra úgy reagált, hogy eddig fel akarták mondani a parkolási szerződéseket, most betonba öntik. A politikus azt javasolta, „ha szeretnek táblákkal vonulni, legközelebb esetleg azzal a Tarlós-interjúból vett idézettel jöhetnének, amelyben Tarlós bevallja: azért nincs egységes parkolási rend Budapesten, mert Orbán nem engedte a fideszes gazdasági érdekek miatt”. Hozzátette: „el se tudom képzelni, mit fognak csinálni, amikor a Tiszta Budapestért! programom ellen vezénylik majd ki őket. Odapiszkítanak netán?”.