szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párt levonja a tanulságokat abból, hogy kevés szavazatot kapott.

Rövid sajtótájékoztatót tartott az EP-választások után vasárnap este a Jobbik. A párt a hivatalos eredmények szerint 6,44 százalékot ért el, és egyetlen képviselőt küldhet az EP-be, aki Gyöngyösi Márton lesz.

A sajtótájékoztatón Jakab Péter, a Jobbik listájának harmadik helyezettje, egyben szóvivője a párt szavazóinak és aktivistáinak mondott köszönetet, majd arról beszélt, hogy "a Jobbik a történetének legnehezebb évén van túl", karaktergyilkosságokkal és bomlasztási kísérletekkel támadta őket a Fidesz, az Állami Számvevőszék megbírságolta a pártot, plakátjaik nem lehettek, így

az önmagában győzelem, hogy a Jobbik itt van, él

– magyarázta az ötödik helyet.

Jakab azt mondta, a párt "a szükséges korrekciókat végrehajtja", levonják a tanulságokat abból, hogy ma kevés szavazatot kaptak.

Gyöngyösi Márton már az egy mandátumnak is örült. Arról beszélt, hogy a migráció elleni fellépést fogják képviselni az EP-ben, és kiállnak azért, hogy az EU-s források eljussanak a magyar vállalkozásokhoz, valamint a magyar nemzeti érdekek hatékony képviseletéért fognak küzdeni.

A jobbikosok pár perc alatt ledarálták a mondandójukat, majd elviharzottak, mielőtt kérdezni lehetett volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját

Milliárdos állami segítséggel újíthatják meg Pintér Sándor egykori cégének szállodáját

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Oxfam: A világ 10 leggazdagabb embere 500 milliárd dollárral gazdagodott a pandémia idején

Oxfam: A világ 10 leggazdagabb embere 500 milliárd dollárral gazdagodott a pandémia idején