LMP: "Számunkra tragédia, siralom, halál, vérhányás"

LMP: "Számunkra tragédia, siralom, halál, vérhányás"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hivatalos nyilatkozatokban optimista az LMP, azonban beszéltünk olyan párttaggal, aki szörnyű estére számít.

Az LMP szóvivője, Kanász-Nagy Máté az EP-választáshoz képest magas részvételi adatokat nézve bizakodó, azt mondja, az újszerű kampányukkal ők is megszólíthattak bizonytalan szavazókat, így továbbra is 1, még jobb esetben két mandátumban reménykednek. Ez azt jelentené, hogy Vágó Gábor listavezető mellett Demeter Márta társelnök is kijutna az EP-be. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes is az optimista vonalat viszi, az imént arról beszélt, hogy a zöldpártok megerősödtek az EU-ban, így a korábbinál nagyobb lehet a zöldek frakciója az EP-ben.

Beszéltünk azonban olyan, névtelenséget kérő párttaggal, aki szerint tragédiával végződik a párt számára az este.

Tragédia, siralom, halál, vérhányás

– mondta a magas részvételre. Azt mondja, most azzal számolnak, hogy ha nem jut be senki, az elnökség lemond. Kérdés persze, ez valóban így lesz-e, mindenesetre azt mondta, "itt lesz este show", ha a számukra rossz forgatókönyv jön be.

Kanász-Nagy Máté erre azt mondta, negatív forgatókönyv esetén levonják a konzekvenciát, vállalják a felelősséget, de hogy pontosan mi lesz, az a közeljövő zenéje. Egyelőre bizakodnak.

A párt eredményvárója egyébként Fortuna hajón van, megkérdeztük Kanász-Nagyot, hogy bukás esetére ez nem túl magas labda-e, mire azt mondta,

akkor már úgyis mindegy, nem?

©

A sajtó egyébként fekete karszalagot kapott. "Ez jutott" – mondta a regisztrációt végző sajtós, a párt munkatársai, tagjai sárga illetve zöld karszalaggal mászkálnak. A politikusok és párttagok el vannak különítve a sajtótól, az átjárót egy biztonsági ember őrzi. A társelnökök (Keresztes László Lóránt és Demeter Márta) állítólag már a hajón vannak, de csak 11 után, a hivatalos eredmények megismerése után állnak ki a sajtó elé, ahogy Vágó Gábor listavezető is.

Hozzászólások