Gyurcsány: A Fidesz valójában vesztes

Gyurcsány: A Fidesz valójában vesztes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szerinte helyes döntés volt a feleségét az EP-lista élére tenni.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján arról beszélt, lehet, hogy ha a számokat nézzük, Magyarországon megnyerte az EP-választást a Fidesz és Orbán Viktor, de minekután Európában elkezdődnek az egyezkedések, kiderül, az Európai Parlamentben a vesztesek oldalára kerül Orbán.

A DK egy szép eredményt ért el szerinte is, bátor politikát folytattak, szerinte helyes döntés volt Dobrev Klárát – a feleségét – listavezetőnek tenni. „Minden bizonnyal az ő személyének is köze van ahhoz, hogy négy képviselőt küldhetünk ki.”

A mozgósítási versenyt az ellenzéki oldalon a DK nyerte, mondta, de a Momentum is jól teljesített. Az ellenzéki együttműködésről azt mondta, ezzel legyőzhető a Fidesz, de a népképviseletnek a nép reprezentációján kell alapulnia.

A megkötött megállapodásokat szerinte nem kell felbontani. Fontosabbnak tartja a nyugodt körülményeket, mint azt, hogy valamelyik párt 1-2 önkormányzati hellyel többet szerezzen a másiknál. „A cél, hogy az ellenzék megerősödve jöjjön ki az önkormányzati választások után.”

Egy korábbi Facebook-bejegyzésében Gyurcsány arról írt, hogy:

a jobb eredmény nem hatalmaz fel senkit, hogy nagyobb legyen a szája. Azt viszont megköveteli, hogy több legyen a felelőssége.

Sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, nem arra kaptak felhatalmazást, hogy nagyobb legyen a szájuk. Nem tartja magát az ellenzék vezérének.

Hozzászólások