szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mazsihisz szerint a NAT hazafiasításával megbízott Takaró a nemzeti kultúra megcsonkításán ügyködik.

Mint azt a hvg.hu megírta, a Horthy-rajongó, zsidózó irodalomtörténész Takaró Mihály felel azért, hogy a 2020-ban bevezetendő Nemzeti alaptantervben jobban tükröződjön a hazafias szemlélet.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) "hazafias közleményt" adott ki az ügyben, amelyben emlékeztetnek arra, hogy Takaró szerint Petri György a pokolra kerül, Kertész Imrét kizárta a magyarságból, Spiró Györgyöt pedig csak feltételesen volt hajlandó embernek nevezni.

A Mazsihisz a közleményében Takarót ezért a magyar kultúra ellenségei közé sorolja, és azt írják, a nemzeti kultúra megcsonkításán dolgozik:

Aki így beszél, arról már nem kell tovább indokolni, miért tartozik a gazdag, sokszínű és épp e sokszínűség révén különleges magyar kultúra ellenségei közé. A Mazsihisz pedig aggódik, mert a magyar gyermekek nevelését irányító Nemzeti alaptanterv kontrollja a nemzeti kultúra megcsonkításán ügyködő ember kezébe került.

Hozzáteszik, a Takaró által magyarnak sem tartott Kertész Imrét és Petri Györgyöt egyébként a magyar kormány is nagyra tartja, és arra figyelmeztetnek, hogy "nem lehet egyszerre kiemelt nemzeti büszkeségként gondolni rájuk és megtagadni magyarságukat". Ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy válasszanak, és válasszák az igazi hazafiúi énjüket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

Négy forgatókönyvet készít az UEFA arról, hány nézőt engedhetnek be az Eb meccseire

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül