Szijjártó Péter egykori csapattársa került a Budapest Honvéd élére

Szijjártó Péter egykori csapattársa került a Budapest Honvéd élére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kun Gábor szerint nagyon fontos a kémia a csapat és a klubvezetés között.

A Budapest Honvédnál tavasszal bekövetkezett tulajdonosváltás után Kun Gábor lett a klub új ügyvezető igazgatója - ezt a csapat honlapján megjelent interjúban jelentették be.

Az interjúból kiderül, hogy Kun nagy szerelme a labdarúgás, utánpótlásszinten több csapatban is megfordult, többek közt a III. kerület-ben, és a Ferencvárosnál is. A Vecsés az Újbuda játékosaként az NB II-ben és az NB III-ban szerepelt, utóbbinál 5-6 évig játszott.

A nagypályás játék után futsalra váltott, a válogatottságig jutott, amire saját bevallása szerint nagyon büszke. "Az elmúlt 20 évben végigjártam a ranglétrát, ezért ismerem a játékosok gondolkodását és az öltözők világát belülről, edzettem én is keményen, voltam sérült is" - mondta az interjúban Kun.

Az ugyan nem került szóba, de az Index megjegyzi,

Kun 2012-ben a Ferencvárostól a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapathoz igazolt, ahol Szijjártó Péter külügyminiszter is a csapattársa lett.

A szezon végén a Dunakeszi megnyerte a másodosztály nyugati csoportját, a gólkirály maga Kun lett, 56 góllal.

"(...) Emellett az elmúlt 6-7 évben már a civil karrieremet is építettem és számottevő menedzseri és vezetői tapasztalattal lettem gazdagabb egy nagy szervezetnél" - mondta az interjúban új ügyvezető.

Az Index azt írja, a nagy szervezet, amire Kun utal, valószínűleg a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt., ugyanis az ügyvezető a Külgazdasági és Külügyminisztérium által létrehozott cégnél lett vezérigazgató-helyettes.

Az MNKH külföldi kereskedőházak nyitása révén igyekezett új piacokat nyitni a magyar vállalkozásoknak, nem sok sikerrel. A cég a 2012-es alapítása után három év alatt összesen 9,5 milliárd forint üzemi veszteséget produkált. 2016-ban pedig 9,1 milliárd forintos anyagi ráfordítással 5,6 milliárd forintos bevételt tudott összehozni. (Az MNKH tavaly megszűnt, egybeolvadt leányvállalatával, a Magyar Kereskedelemfejlesztési és Promóciós Kft.-vel.)

Kun az interjúban elmondta, hogy egy új, szurkoló- és közösségközpontú klubot építenek, amihez megvan a stabil anyagi háttér. "Egy klubnál nagyon fontos a kémia a szurkolók, a csapat, a szakmai stáb, valamint a klubvezetés között. Azért fogok dolgozni, hogy a jövőben ez a kémia meglegyen, mert sok esetben ez az alapja a sikernek" - mondta Kun.

(Kiemelt képünk: Facebook / Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub)

Hozzászólások