Ungváry Krisztián nem sokáig tesztelte a rendszert: ma távozott a Veritas Intézettől

Ungváry Krisztián nem sokáig tesztelte a rendszert: ma távozott a Veritas Intézettől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ki akarta próbálni, tényleg az elmúlt másfél évszázad hiteles, torzításmentes feldolgozása folyik-e az Intézetben.

Közös megegyezéssel távozott Ungváry Krisztián történész a Veritas Intézettől. A részletekről később nyilatkozik. Ungváry Krisztián június 15-től dolgozott a Veritas Intézetben, miután korábbi munkahelyét, az 56-os intézetet egy tollvonással betolták alá.

Ungváry a Facebook-oldalán akkor azt írta, sokaknak furcsa lehet a döntése, neki is szokatlan, mert nem tudják, miért volt szükség az átszervezésre.

A Veritas szervezeti és működési szabályzata szerint "saját tudományos munkájának szakmai vonatkozásairól minden munkatárs szabadon nyilatkozhat." és az Igazságintézetet létrehozó kormányrendelet 3§ (1) bekezdés szerint az intézet feladata (...) "az elmúlt másfél évszázad (...) hiteles, torzításmentes (...) feldolgozása". Nem én kerestem a lehetőséget, de ha már így alakult, akkor kipróbálom, hogy ezt komolyan gondolják-e, illetve mit értenek ez alatt.

Hozzátette, tudományos munkájában a régi elvét követi, azt, amire a doktori esküjében is hitet tett:

A tudomány és az igazság szolgálatára szentelem magamat, és arra törekszem, hogy tudományomat embertársaim javára, népem és hazám dicsőségére előbbre vigyem.

Hozzászólások