Szalmakalapos zsebtolvajokat fogtak a rendőrök – videó

Szalmakalapos zsebtolvajokat fogtak a rendőrök – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Négy román állampolgárt vettek őrizetbe, akik trükkös módszerekkel próbáltak kifosztani turistákat Budapesten.

A két nő és két férfi tömegközlekedési eszközökön utazó külföldi turisták táskájából próbált lopni a fővárosban kedd délelőtt. A módszerük az volt, hogy szorosan a sértettek mögé léptek, és miközben az egyik belenyúlt a táskába, társai testükkel, illetve szalmakalapokkal takarták.

Az elkövetők két utasnak kutattak a táskájában, de nem loptak belőle. A harmadiktól azért nem vettek el semmit, mert a sértett észrevette, hogy valaki matat a holmija közt.

Ezután az V. kerületben az egyik villamoson ugyanezzel a módszerrel ellopták egy utas pénztárcáját, a benne lévő pénzzel és bankkártyával együtt, majd a Széchenyi István térnél leszálltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztályának nyomozói felfigyeltek a történtekre, és egy utcával arrébb elfogták a társaság három tagját. Megtalálták náluk az ellopott pénztárcát, amit visszaadtak a sértettnek.

Az elkövetők negyedik társa az első kísérlet után levált a többiektől. A rendőrök a férfit még aznap egy ferencvárosi apartmanban fogták el.

A nyomozók – őrizetbe vételük mellett – az egyik román férfit lopás vétség kísérlet miatt, társait háromrendbeli lopás kísérlet, valamint egyrendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.