szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két fotóst ért több millió forintos kár a vasárnapi Formula-1-es Magyar Nagydíjon: a verseny után eltűnt a felszerelésük egy része.

Elsőként Kaiser Erika számolt be a Facebook-oldalán arról, hogy amikor hazafelé készülődött a Hungaroringről, amikor észrevette, hogy hiányzik az asztaláról két teleobjektívje. Az már egy másik fotós, Völgyi Attila blogposztjából derült ki, hogy a Getty Images munkatársának egyik, körülbelül négymillió forintot érő objektívjét is meglovasították.

Kaiser már a Facebookon jelezte, hogy feljelentést tett lopás miatt. A 444.hu-val a rendőrség azt közölte, hogy az esettel összefüggésben a gödöllői rendőrkapitányságon indult nyomozás ismeretlen tettessel szemben.

A Hungaroring közleményt küldött az ügyben, amelyből kiderült, hogy az objektíveket a fotósoknak fenntartott helyiségből lopták el a Lewis Hamilton taktikus győzelmével zárult futamot követő sajtótájékoztató után. "A Hungaroring zárható szekrényeket biztosít a fotósoknak értéktárgyaik elzárására, ezt külön biztonsági őrrel őriztetjük - és őriztettük most is. Ezek a szekrények a fotós teremben vannak elhelyezve, de az említett objektívek az asztalokról tűntek el, miután a FOM leszerelte a biztonsági kapukat a verseny leintése után. Ez egy bevett protokoll, minden versenyen így járnak el.

Ettől függetlenül a biztonsági őrök mind a külföldi promóter, mind a Hungaroring oldaláról a helyükön maradtak egészen éjfélig, vagyis zárásig, tehát a passokat (a belépésre jogosító kártyákat - a szerk.) továbbbra is ellenőrizték a médiacenterbe és a fotós terembe való belépéskor. A biztonsági szolgálat azonban a szabadon hagyott tárgyakért nem felelős."

A Hungaroringnél tudnak arról, hogy más versenyhelyszíneken is történt már lopás, sőt, van, ahol - a fotósok beszámolói alapján - ez egészen gyakorinak számít, a Magyar Nagydíj helyszínén azonban még sosem fordult elő ilyesmi.

Sajnáljuk a történteket, és további biztonsági intézkedéseket teszünk majd annak érdekében, hogy ez többet ne fordulhasson elő" - írták.

Szerettük volna megtudni, hogy a fotóriporterek számára kialakított helyiséget figyelte-e biztonsági kamera, és ha igen, az működött-e abban az időszakban, amikor az objektíveket ellophatták, ám ezekre a kérdésekre nem kaptunk választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt

Távolról hívta magához a gazdája a Tesláját, ami egy hatalmas tócsában állt – videó

Távolról hívta magához a gazdája a Tesláját, ami egy hatalmas tócsában állt – videó

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban