szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon halad a vasúti forgalom.

A Nyugati pályaudvarról Szobra tartó Z70-es személyvonat elgázolt egy embert a Rákospalota-Újpest és Dunakeszi állomás között, Dunakeszi alsó megállóhelynél hétfőn 14:22 perckor, közölte a MÁV-csoport. A helyszínelés ideje alatt – amely várhatóan három órán át is eltarthat – a vonatok azon a szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek.

A MÁV-csoport azt írja a honlapján, hogy a Budapest–Vác–Szob vonalon jelenleg 20-30 perccel nő meg a menetidő.

Dunakeszi alsó megállóhelynél az utasokat a katasztrófavédelem segítségével a Szob felé haladó személyvonatra szállították át. A délutáni csúcsforgalom miatt vonatfeltorlódások alakulnak ki a Budapest–Vác–Szob vonalon, a menetidő 40-50 perccel is megnőhet. A Nyugati pályaudvarról Vácra a 16:45-kor induló S70-es vonat kimaradt a menetrendből.

A MÁV arra kéri a Budapest–Vác–Szob vonalon utazókat, hogy a térképes applikáció segítségével tájékozódjanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!