szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Áthelyezték a Rajnára a Hableány májusi balesetében részes szállodahajót.

Noha korábban rendszeresen járt erre, már hetek óta nem néz Budapest felé a Hableány balesetében részes Viking Sigyn szállodahajó. A Napi.hu vette észre, hogy a cég honlapja szerint levették erről az útról, az egyik hajókövető oldal, a vesselfeinder.com szerint az elmúlt hetekben kizárólag a Rajnán bukkant fel a hajó, a Rhine Getaway fantázianevű túrán.

A lap megkeresésére a hajós cég nem válaszolt érdemben arra a kérdésre, hogy a változásnak van-e köze a tragikus május 29-i balesethez.

A lap szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy a lefoglalástól való félelem miatt nem jön a hajó Budapestre. A Hablány matrózának családját képviselő Magyar György ügyvéd a Napi.hu-nak elmondta, hogy ha valóban meg szeretnék vizsgálni a hajót, akkor teljesen mindegy, hogy éppen hol tartózkodik. Ráadásul Magyarországon a technikai feltételei sincsenek meg annak, hogy egy 1000 tonnás hajót kiemeljenek a vízből. Az ügyvéd szerint egyébként is teljesen felesleges lenne már megvizsgálni a hajót, mert ezt közvetlenül a baleset után kellett volna megtenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem lesz túl nagy meglepetés a Samsung Galaxy S21 Ultra akkumulátora

Nem lesz túl nagy meglepetés a Samsung Galaxy S21 Ultra akkumulátora

Bezár egy időre az Opera a koronavírus miatt

Bezár egy időre az Opera a koronavírus miatt

1,2 milliárd forint közpénztámogatással fejleszti miskolci gyárát a Sanofi

1,2 milliárd forint közpénztámogatással fejleszti miskolci gyárát a Sanofi