szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába kérte az alapvető jogok biztosa, hogy tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől a kampányban.

Még az EP-választás kampányában kérte arra a politikusokat és a pártokat az alapvető jogok biztosa, hogy tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől rendezvényeiken, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától, illetve az iskolák és óvodák népszerűségnövelő szándékú látogatásától.

Mint kifejtette: A gyermeki jogok tisztelete olyan politikai és alkotmányos kultúrát feltételez, amelyben a gyermekek nem lehetnek pártpolitikai tevékenység díszletei vagy eszközei.

Meglehet nem ment át mindenkinél az üzenet, először Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere jelent meg egy iskolában uszonnás dobozokkal és az erről készült képeket közzé is tette Facebook-oldalán.

Most újabb városvezető akadt, aki gyerekekkel fotóztatta magát, Fülöp Róbert, Kiskunhalas fideszes polgármestere a mozgássérült gyerekeket nevelő Konduktív Pedagógiai Intézmény elsőseihez nézett be, akiknek iskolakezdő csomagokat adott át. Az Index szerint minderről beszámolt az önkormányzati lap, készült videó is, na meg a Facebookra képek. Azt nem tudni, hogy a szülők beleegyeztek-e a felvételek közléséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Romániában újabb rekord dőlt meg, 1700 fertőzöttet találtak egy nap alatt

Romániában újabb rekord dőlt meg, 1700 fertőzöttet találtak egy nap alatt

Egy trafikban árultak drogot Ferencvárosban

Egy trafikban árultak drogot Ferencvárosban

Vádat emeltek a törpepártokat hamis ajánlóívekkel segítő csalók ellen

Vádat emeltek a törpepártokat hamis ajánlóívekkel segítő csalók ellen