Míg itthon ünnepelték, Brüsszelben lemaradt a néppárti csoportképről Trócsányi László

Míg itthon ünnepelték, Brüsszelben lemaradt a néppárti csoportképről Trócsányi László

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A magyar biztosjelöltet nem fogadta Joseph Daul és Manfred Weber.

Saját bőrén érezheti a néppárti felfüggesztés következményeit Trócsányi László. A magyar biztosjelöltet hiába ünnepelte itthon a kormánypárt, Brüsszelben lemaradt az EPP-s biztosokat ünneplő csoportképéről.

Ursula von der Leyen kedden jelentette be, milyen portfóliókat szán az országok által delegált biztosjelölteknek. Itt derült ki az is, hogy a volt magyar igazságügyi miniszternek a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős területet szánja, ami Orbán Viktor számára mindenképpen sikernek számít, hiszen régóta ezért lobbizott Brüsszelben.

Az örömbe azonban némi üröm is vegyült, hiszen a Fidesz felfüggesztése miatt Trócsányi nem ünnepelhetett együtt Joseph Daul pártelnökkel és Manfred Weber frakcióvezetővel, akik az EPP-hez tartozó biztosjelöltekkel még egy csoportképet is készítettek Brüsszelben.

Trócsányi egyébként nem a Fidesz tagja, viszont az ő listájuk első helyéről jutott ki az Európai Parlamentbe.

Azt pedig még mindig nem tudni, hogy a Néppárt mikor fog dönteni a Fidesz tagságáról, az utolsó hírek szerint a jelentést készítő három „bölcs” munkatársai még csak most szervezik budapesti útjukat.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások