szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Találkozót kért a Szegeden induló, fideszes támogatású Nemesi Pál Orbán Viktortól, és hatalmas szerencséje volt, a miniszterelnök fogadta a Karmelita kolostorban. Jól jön ez Nemesinek, mert Szegeden alig ismerik.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Szegeden indul, mégis Budapesten találkozott Orbán Viktorral Nemesi Pál, fideszes támogatású, független polgármester-jelölt. Az eseményről maga Nemesi számolt be a Facebook-oldalán, ahova nemcsak egy fotót, hanem egy teljes beszámolót is feltöltött.

A miniszterelnök saját Facebook-oldalán egyelőre nem emlékezett meg a nagy eseményről.

Nemesi szerint Szeged fejlesztési lehetőségeiről beszélgettek, amire azért is van szükség, mert jelenlegi városvezetés elszigetelődött. Nem rejtette véka alá azt sem, hogy a városi gazdaság fejlesztése elképzelhetetlen a kormánnyal, a kamarával, a vállalkozókkal, az Egyetemmel, és a Szegedet körülölelő térséggel való együttműködés nélkül.

Arról, hogy miért került sor a találkozóra, Nemesi nemes egyszerűséggel csak annyit írt: „Orbán Viktor Magyarország egymás után harmadik. alkalommal megválasztott miniszterelnöke, természetes, hogy felkerestem egy egyeztetésre”.

A szegedi helyzetről, küzdelemről az önkormányzati választási kampányról itt számoltunk be helyszíni riportban, ahogy arról is, Nemesit viszonylag kevesen ismerik a városban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Olyan hidat ígér a Fidesz Szegeden, amelyről még a polgármesterjelöltjük sem tudja, hogy milyen lesz

Két évvel ezelőtt kormányhatározatot hoztak arról, hogy uniós forrásból épüljön Szegeden egy vegyes forgalmú híd. Most a Fidesz, egy közúti híd látványtervével kampányol, amelynek megépítésére szerintük a garanciát a kormánypárt polgármesterjelöltje jelenti, aki szerint viszont még egyeztetés folyik a programjáról.

Szlavkovits Rita Itthon

Teljes letámadásban Szegeden a Fidesz – most valóban megizzaszthatják Botkát

Kubatov Gábor pártigazgatót vetette be a Fidesz Szegeden, látszik, igazán komolyan veszik a város megszerzését. A várost 17 éve vezető Botka Lászlónak lehetnek még nehéz percei, fő ellenfele a fideszes támogatással induló független, Nemesi Pál vállalkozó. Kemény csata lesz, de most még vihar előtti csend van a városban. A hvg.hu a kampány kezdetére kiválasztott 10 csatateret, amelyet kiemelten figyel. Minden héten jelentkezünk egy riporttal. Cikksorozatunk első helyszíne tehát Szeged.