A Fidelitas titkolja, miből fizeti a cirkuszos kampányt

A Fidelitas titkolja, miből fizeti a cirkuszos kampányt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ez majd csak jövőre derül ki.

Nem árulja el a Fidelitas, miből fizeti a "Budapest nem cirkusz" plakátkampányát. A 444.hu kereste meg a Fidesz ifjúsági szervezetét, de csak annyi választ kapott,

a Fidelitas erőforrásainak jelentős részét fordítja erre a kampányra, mert fontos, hogy a budapestiek ne válasszanak alkalmatlan embert főpolgármesternek.

Miután a kampány még tart, konkrét összeget sem tudtak közölni, azt ígérték, minden benne lesz majd a Fidelitas éves pénzügyi beszámolójában. Ezt csak májusban kell leadni, úgyhogy a tisztánlátásig kell még egy kis idő. A Fidesz sem válaszolt arra, ők fizetik-e a kampányt.

A Fidelitas legutóbb 2017 tavaszán indított plakátkampányt, akkor a Jobbik "Ti dolgoztok, ők lopnak" kampányára reagálva. Azokon a képeken Soros György és Simicska Lajos bábjaként ábrázolták az akkori miniszterelnök-jelölt Botka Lászlót és a Jobbik elnök Vona Gábort. 2000 óriásplakát-helyet béreltek, a szervezet elnöke, Böröcz László azt mondta, a kampány nagyságrendileg 100 millió forintba került. Az ATV Start című műsorban elárulta azt is, hogy a pénzt a Fidesztől kapták.

Abban az évben nem a "szokásos" 20, hanem 260 millió forintot kapott a Fidelitas a Fidesztől - írja a lap.

A Fidelitas a plakátkampányon kívül Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóit is meghekkeli. Hol cirkuszi indulóval, hol sétáló parkolóórákkal tesz erre kísérletet.

Hozzászólások