szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik-közelinek tartott Iránytű Intézet felmérésének hibahatára 4 százalék volt, de Karácsony és Tarlós között szerintük már csak 2 százalék a különbség.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Statisztikai értelemben döntetlen az állás Karácsony Gergely és Tarlós István között a budapesti főpolgármesterségért folyó küzdelemben az Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint – ismerteti a Jobbik-közeli intézet 600 fős közvélemény-kutatásának eredményét a 444.hu.

A felmérés szerint a teljes népességen belül Tarlós István 37, Karácsony Gergely 35 százalékon áll, vagyis mindössze 2 százalékpont köztük a különbség, miközben a felmérés hibahatára +/-4 százalék. A felmérés szerint a teljes népesség körében Puzsér Róbert 4, Berki Krisztián 1 százalékon áll.

Karácsony Gergely aktivistái nyúljelmezben zavarták meg Tarlós István beszédét

Az internet népe és a fél magyar sajtó is a nyomában van annak a motorcsónaktulajdonosnak, aki vasárnap a Fidelitaséra erősen hasonlító módszerrel próbálta megzavarni az ellenzék főpolgármester-jelöltjének sajtótájékoztatóját. Az illetőt egyelőre nem sikerült megtalálni, de az már biztosnak tűnik, hogy a letakart lajstromszám miatt a rendőrség előtt kell felelnie.

A kutatás szerint 8 százaléknyi választó biztosan nem szavazna, viszont 8 százalék nem tudott és 6 százalék nem akart válaszolni.

Az Iránytű 2018 májusában még arról írt közösségi oldalán, hogy „egy korszak most lezárult az életünkben, mivel az eddigi keretek között nem maradt lehetőség a munkánk folytatására. Köszönjük a figyelmeteket, a rengeteg biztató, érdeklődő, esetleg vitatkozó levelet, amelyeket az elmúlt években küldtetek nekünk! Egyúttal biztatunk mindenkit, hogy a továbbiakban is kövessen minket itt, a Facebookon, mivel az Iránytű Intézet Kft. nem szűnik meg.” Ezek szerint most visszatértek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Óriáskígyót találtak az út menti árokban Dunaharasztiban

Óriáskígyót találtak az út menti árokban Dunaharasztiban

A 24 éves Zendaya Emmy-díjat kapott az Eufóriában nyújtott alakításáért

A 24 éves Zendaya Emmy-díjat kapott az Eufóriában nyújtott alakításáért

Újabb 876 fertőzöttet regisztráltak, elhunyt három beteg

Újabb 876 fertőzöttet regisztráltak, elhunyt három beteg