szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Komlón leült egymással vitatkozni a fideszes és az összellenzéki jelölt. A kormánypárti jelölt jól megtanulta Gulyás Gergelytől a leckét.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Komlón Polics József fideszes polgármester és kihívója, az összellenzéki jelölt, Ferenczy Tamás ült le vitázni egymással csütörtök este – írja a Szabad Pécs. A vitát Komló független hírportálja, a 7300.hu szervezte, és Katus Eszter, a portál alapítója moderálta az eseményt.

A vitán felmerült az a kérdés, mit gondolnak arról, hogy egy nem fideszes vezetésű város esetleg nem kap annyi hazai és uniós támogatást, mint azok, ahol a kormánypártok által jelölt polgármester és testület irányít.

Polics azt mondta, hogy ezt a kérdést talán nem is neki, hanem a kormány valamelyik képviselőjének kellene feltenni. A kormány egyértelműen bebizonyította, hogy ők mindenkivel együttműködnek Komló gazdagodása érdekében, de az ellenzékiség szerinte nem szolgálja a város érdekét. Azt is hozzátette, hogy a jelenlegi vezetés tudja a beruházásokat befejezni a kormánnyal a hátuk mögött, senki más. (Hasonló dolgokról beszélt Gulyás Gergely is nemrég, amikor arról beszélt, hogy a Fidesz jelöltje mellé tegyék az X-et, ha azt szeretnék, hogy fejlődjön a településük.)

Ferenczy Tamás szerint már a kérdés is felháborító, de a NER-ben minden előfordulhat. Ugyanakkor szerinte ez kettős beszéd a fideszes politikusok részéről. Ők állítólag „megnézték Baranya megyét”, és kiderült, hogy a független és ellenzéki pártok jelöltjei által vezetett városok sokkal jobban teljesítettek, mint Komló.

Összességében a vitáról elmondható, hogy gyakran akkora volt a kontraszt a két polgármesterjelölt által elmondottak között, mintha nem is ugyanarról a városról lenne szó. Miközben Ferenczy arról beszélt, hogy Komló egyik legnagyobb baja az elvándorlás, addig Polics szerint nyugodt, biztonságos és szép Komló, kiváló a közösség, ebben a településnagyságban Komló az elsők közt van adottságaival az országban, és ezt sokan fel is ismerték, és újonnan odaköltöztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó

Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó

Új autóalkatrészgyár nyílt Debrecenben, 450 ember kap munkát

Új autóalkatrészgyár nyílt Debrecenben, 450 ember kap munkát