szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Azt mondják, nem a feladatuk. Pedig az ellenzéki főpolgármester-jelöltről a Párbeszéd állítása szerint a Képviselői Irodaházban készült a kiszivárgott hangfelvétel.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Zugló szétlopásáról és a családját ért fenyegetésről beszélt Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt egy múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételen, többek között például azt mondta, „ha visszamegyek Zuglóba, engem elásnak.”

A felvételt több beszélgetésrészletből vágták össze, a kérdező hangja mindig eltorzított, azonban a Párbeszéd elnökségi tagjai kielemezték a felvételt és felismerték a kérdezőket, kiderült az is, hogy a hangfelvételen Szabó Tímea gyereke hallható. A párt szerint a Képviselői Irodaházban tartott elnökségi üléseiket hallgatták le, ami egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló épület, bejutni is csak előzetes engedélykéréssel lehet, a személyes adatok megadása után.

Ezért megkérdeztük az Országgyűlés Hivatalát, vizsgálják-e a titokban rögzített hangfelvétel keletkezésének körülményeit.

Nem, mivel nem tartozik a Hivatal feladat- és hatáskörébe – válaszolta a parlamenti sajtóiroda.

Kedden a Párbeszéd rendőrségi feljelentést is tett az ügyben.

A csütörtökön megjelenő HVG hetilapban pedig részletesen foglalkozunk az önkormányzati választást megelőző botrányokkal, a Karácsony-hangfelvétellel és a Wittinghoff-videóval, illetve azzal, ami ezek mögött van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

Gyújtogató járt a budapesti belvárosban, videón, ahogy elkapják a rendőrök

Gyújtogató járt a budapesti belvárosban, videón, ahogy elkapják a rendőrök