szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívül figyelt arra Kiss-Rigó László, hogy nemhogy pártnevet, de ideológiai irányultságot se mondjon interjújában az önkormányzati választásokról. Mégis lehet sejteni, mire gondol.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

A józan ész győzelmében bízik a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke, Kiss-Rigó László az önkormányzati választáson, olvasható a Délmagyarnak adott interjúban. Bővebben így fejti ki: "A józan ész, illetve a józan ész hiánya küzd most egymással. Annyira nyilvánvaló, hogy mi az érték és mi nem az". (Már a kérdés is sokat sejtető: "Október 13-án önkormányzati választás lesz. Mit tanácsol: mi kellene ahhoz, hogy 14-étől a települések hétköznapjai ne a politikai csatározásokról szóljanak?")

©

Az állami milliárdokból wellness-központot építő, olykor sorosozó püspök nagyon vigyáz arra, hogy ne mondjon pártnevet vagy politikai irányt. De akinek van füle a hallásra, az érti az irányt. Kiss-Rigó arról beszél ugyanis, a kormány támogatja a Tóth Péter-palota felújítását, ami a 2030-as egyházmegyei alapítás millenniumára lesz kész. Ugyanakkor "mindig is mondom, hogy Szegednek óriási lehetőségei lennének. Ha az egyetem, a város, a kormány és az egyházmegye megint össze tudna fogni, akkor hihetetlen dolgokat lehetne véghez vinni."

Európáról szólva Kiss-Rigó a kormányoldal szólamait visszhangozza: "az utóbbi években azt mondom, hogy Európa egy súlyos beteg, akinek Magyarország és Lengyelország ad terápiás kezelést".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gravitációs háttérhullámot észlelhettek a tudósok, segíthet megérteni az univerzumot

Gravitációs háttérhullámot észlelhettek a tudósok, segíthet megérteni az univerzumot

Online aukción lehet megszerezni Paul Walker BMW M1-esét

Online aukción lehet megszerezni Paul Walker BMW M1-esét

24.hu: Beismerte bűnösségét a Mester utcánál késelő férfi

24.hu: Beismerte bűnösségét a Mester utcánál késelő férfi