szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában volt vendég kedden este Ughy Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármestere. Elmondta a véleményét a Borkai-ügyről is.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Napok óta a közélet központjában áll Győr fideszes polgármestere, Borkai Zsolt, aki egy blogger szerint szexbotrányba keveredett, korrupciós botrányban is érintett lehetett. Hogy mit gondol erről Ughy Attila polgármester (Fidesz, XVIII. kerület), az kedden este az ATV-ben kiderült. Szerinte a botránynak van egy „piszkos magánéleti része”, amit a családon belül kell rendezni, és nem tartozik a közre.

Úgy véli, akiről ezek az ügyek kijönnek, annak ezek a közéleti ellehetetlenülésével egyenlők. Hozzátette: ha egy közösség mégis bízik a polgármesterben, és el tud tekinteni efölött, az az ő ügyük. Ughy szerint morálisan nem fogadható el, ami történt.

Szólt a kispesti ügyről is (itt MSZP-közeli érintettek beszélnek korrupciógyanús ügyekről, miközben utcákba rendez egyikük fehér port), itt a szereplőket személyesen ismeri, mivel a két kerület „ezer szállal kötődik egymáshoz”, ezért ez a helyzet „nagyon szomorú”.

A vádakat szerinte ki kell vizsgálni, ezek közül pedig legegyszerűbben a polgármester szerint arra lehet választ adni, hogy lehetséges, hogy egy önkormányzat felvesz 1,2 milliárd hitelt, ha van 800 millió forintnyi pénze, és közben a kettőt nem vezetik össze. Vagy, ha összevezetik, akkor úgy hoznak képviselő-testületi döntést, hogy félrevezetik a testületet.

Ez Ughy Attila szerint felveti a költségvetési csalás gyanúját. Hozzátette: ha ez tisztázódni fog, abból már látszani fog a többi kérdés is tisztábban.

Borkai-témában korábban Novák Katalin Fidesz-alelnök és családügyi államtitkár azt mondta, Borkai nem viselkedett példaértékűen. Szerda reggelre pedig újra jelentkezett a névtelen blogger, a Győr városát behálózó polipról írt.

(Kép: Borkai Zsolt)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Védelmet kapnak a tokaji borok Kínában

Védelmet kapnak a tokaji borok Kínában

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja