szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Követeli, hogy ne korlátozzák az újságírók jogait a parlamentben.

A DK levélben fordul Kövér Lászlóhoz az újságírók jogainak korlátozása miatt - közölte a párt vasárnap.

Mint arról beszámoltunk, a házelnök újabb rendeletben korlátozta az újságírók parlamenti munkáját, eszerint az újságírók nem tehetik majd be a lábukat arra a területre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és a politikusok megközelítik az üléstermet, nem készíthetnek hangfelvételt a parlamentben, vagyis gyakorlatilag nem lesz alkalmuk politikusokkal beszélni a parlamenti folyosókon.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője ezért levélben fordult Kövér László házelnökhöz, amelyben követelte, hogy a sajtó munkatársait megillessék mindazok a jogok, amik a demokratikus berendezkedésű országokban kijárnak kollégáiknak.

"Lehet, hogy a fideszes országgyűlési képviselőknek van okuk bujkálni az újságírói kérdések elől, mi, európai magyarok viszont úgy gondoljuk, hogy a sajtó munkatársainak joguk van kérdéseket feltenni, akkor is, ha azok bizonyos politikusoknak esetleg kínosak" - írta a párt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan Dárdai Pál első győzelme

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe