szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez az első fideszes kerület, amely csatlakozik az eddig ellenzéki vezetésű kerületek kezdeményezéséhez. Ugyanakkor egy itteni, folyamatban lévő lakhatási ügy hónapok óta borzolja a kedélyeket.

Az eddig leginkább ellenzéki vezetésű kerületek (Józsefváros, Újbuda, Erzsébetváros, Pesterzsébet) és főváros által indított kilakoltatási moratóriumhoz most Budafok-Tétény is csatlakozott, olvasható a kerület oldalán. Karsay Ferenc polgármester úgy döntött, október 31-től nem indít a kerület kilakoltatási eljárást, és a már folyamatban lévőket is felfüggesztik az önkormányzati lakásokra vonatkozóan.

Budafok-Tétény csatlakozása azért pikáns, mert itt történt, hogy egy idős bérlőt (nyitóképünkön) az önkormányzat úgy tett ki a lakásából tartozásra hivatkozva, hogy nem várta meg a lakáskiürítési per végét, és később az is kiderült, hogy a tartozás sem volt igaz, a férfinek túlfizetése volt. Ügyét A Város Mindenkié lakhatási civil szervezet igyekezett felkarolni.

Itt írtunk arról, miért nem megoldás igazán a kilakoltatások felfüggesztése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A kilakoltatások felfüggesztése önmagában nem csodaszer

Sorra jelentik be a fővárosi ellenzéki polgármesterek, hogy felfüggesztik a kilakoltatásokat, amivel időt nyernek a szegényeket büntető rendszerek leváltására. De ezek csak az első lépések, hiszen az eddig is ellenzék vezette városok sem képesek az állam szerepvállalása nélkül felszámolni a lakhatási válságot.