szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum politikusát választanák a pozícióra.

Hétfő délután Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Kerpel-Fronius Gábor közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megszületett a megállapodás a Momentum és Karácsony Gergely főpolgármester között.

A megállapodás értelmében Kerpel-Fronius Gábor lesz Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese.

Fekete-Győr szerint Kerpel-Fronius "az átláthatóság, a részvételiség, az innováció és a fenntartható fejlődés, többek között a zöld közterületek körében vállal felelősséget".

Kerpel-Fronius Gábor a Momentum terveivel kapcsolatban elmondta, "kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy a Fővárosi Önkormányzatot irányító pártok olyan biztosítékokat teremtsenek meg a közös munkához, amely megelőzi és kizárja a korrupciós jelenségek minden formáját". Ezen cél elérése érdekében:

  • létrehozzák a Főpolgármesteri Hivatal antikorrupciós forródrót-szolgáltatását;
  • megvalósítják az antikorrupciós civil szervezetek által kidolgozott „Ez a Minimum!” elnevezésű programot;
  • a Fővárosi Önkormányzat közvetlen és közvetett többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok felsővezetőinek kiválasztására olyan teljesítményelvű eljárást alakítanak ki, amely kiemelt hangsúlyt helyez az antikorrupció és integritás szempontjainak érvényesítésére;
  • emellett a főpolgármester kezdeményezi egy, a korábbi ciklusok elhíresült korrupciógyanús fővárosi és kerületi ügyeinek, így különösen a budapesti (ezen belül kiemelten a zuglói és a ferencvárosi) parkolási rendszer, illetve a kiemelt közlekedési beruházások vizsgálatával foglalkozó tényfeltáró bizottság felállítását.

A Momentum főpolgármester-helyettese szerint Budapestet fel kell készíteni a 21. század kihívásaira, többek közt a klímaváltozásra, hogy mérsékelni próbálják az embereket érő káros hatásokat. "Rengeteg adat és információ áll rendelkezésre a városban, amelyeket felhasználva jóval kényelmesebbé tehetjük az emberek életét a mindennapokban. Célunk, hogy az innovatív technológiák bevonásával vonzóvá tehetjük a várost a fiatalok számára, és hogy itthon tartsuk, vagy éppen hazacsábítsuk fiataljainkat."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

Semjén szerint Jakab, Hadházy és Tordai orvosi értelemben véve is pszichopaták

Semjén szerint Jakab, Hadházy és Tordai orvosi értelemben véve is pszichopaták