szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A török elnökre is legalább annyira vigyáznak, mint a múlt héten Magyarországon járt Vlagyimir Putyin orosz államfőre.

Hosszú listában sorolja a rendőrség honlapja, hol várható megállási tilalom Recep Tayyip Erdogan török elnök érkezése előtt és alatt, illetve, hogy milyen ideiglenes lezárások várhatóak.

Szakaszos és időszakos lezárásokra kell számítani november 7-én a főváros hét kerületében. Erdogan lehetséges útvonalát végig lezárják a Liszt Ferenc Repülőtértől befelé az M0-son és az M3-as bevezető szakaszán, majd a Kós Károly sétánytól a Hősök terén, az Andrássy úton keresztül egyészen a Lánchídon át, majd Budán az Ybl Miklós téren át az Attila úton, a Dózsa György téren, majd végig a Szent György térig.

Érdemes lesz elkerülni csütörtök délután a budai Várnegyedet is: szakaszosan lezárják a Szent György tér – Szent György utca – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Attila út – Apród utca – Ybl Miklós tér útvonalat.

Erdogan távozásakor pedig ugyanezt még egyszer eljátsszák visszafelé, tehát a repülőtérre vezető útvonal kétszer is le lesz zárva.

Szintén lezárják egy időre az Ybl Miklós tér és a Türbe tér közötti útvonalat, így többek között a Clark Ádám teret, a Fő utcát, a Bem rakpartot és a Bem teret, valamint a Margit körútat.

Érdemes átböngészni az oldalt, ha valakinek dolga akad a fővárosban nehogy kellemetlen meglepetés érje, mondjuk elszállítsák a parkoló autóját – ilyen esetben egyébként a 0680180780-s számon lehet majd érdeklődni.


Emellett több tiltakozás várható a török elnök érkezésére, és formálódik egy közlekedési blokád is november 7-én, úgyhogy a közlekedés aznap nem lesz eseménytelen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rezidens orvosok fele nem írná alá az új jogviszonyt, ha van más választásuk

A rezidens orvosok fele nem írná alá az új jogviszonyt, ha van más választásuk

Zsinórt feszített az út fölé, kerékpárosok akadtak fenn rajta

Zsinórt feszített az út fölé, kerékpárosok akadtak fenn rajta

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is