szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Blikknek adott interjút, amelyben az új főpolgármesterről is kérdezték.

A miniszternek a beszélgetésben nekiszegezték a kérdést: alkalmatlannak tartja-e Karácsony Gergelyt – ahogyan azt a kormánypárti médiumok az önkormányzati választások előtt sulykolták –, mire úgy felelt:

Inkább úgy fogalmaznék, hogy Tarlós Istvánt tartottam alkalmasnak a főváros vezetésére.

Gulyás szerint az új főpolgármester első döntései „inkább elkeserítőek, mint pozitívak”, de hisz abban, hogy mindenkinek hagyni kell időt, „ez a politikában így korrekt”.

Azt is megkérdezték a minisztertől, hogy tinédzserként miért Torgyán József volt a kedvenc politikusa. Mint mondta, Torgyán pártja, a kisgazdapárt tűnt olyan erőnek, amely majd leváltja az 1994-ben hatalomra került szocialistákat. „Ez az állapot úgy 97-ig tartott is – sőt, inkább tovább, hiszen a Fidesz 1998-ban a kisgazdák nélkül nem is nyert volna. Torgyán József emellett színes és emlékezetes parlamenti felszólalásairól volt híres, nekem ez szimpatikus volt” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belebukhat a mongol kormány egy koronavírusos kismama méltatlan kezelésébe

Belebukhat a mongol kormány egy koronavírusos kismama méltatlan kezelésébe

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

A kínai vakcinával kezdenek oltani 72 évesnél idősebbeket a vajdasági Óbecsén

A kínai vakcinával kezdenek oltani 72 évesnél idősebbeket a vajdasági Óbecsén