szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze szerint hecckampány folyik ellene a jógával kapcsolatos szavai miatt, meg akarják félemlíteni, el akarják hallgattatni, mint azon társait, akik felszólalnak a közélet visszásságai ellen.

Nem vonta vissza Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a jógával kapcsolatos kijelentéseit, a Hit Rádiónak adott nyilatkozatában, amit az Atv szemlézett, azt mondta, a jogával kapcsolatosan nem kell, hogy olyan álláspontot fogalmazzon meg, ami megegyezik például egy Krisnásnak vagy egy hindunak meggyőződésével.

„A Hit Gyülekezete mindig is tiszteletben tartotta a buddhizmus vagy a Krisnások vallás szabadságát Magyarországon, és a jövőben is a Hit Gyülekezete magatartását ez fogja jellemezni” – állapítja meg Németh. „Természetesen, amikor kijelentjük, hogy tiszteljük messzemenőkig a más vallású világnézetekhez tartozó emberek vallásszabadságát, nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértünk” – teszi hozzá.

Korábban Németh arról beszélt egy videofelvételen, a jógázók minden esetben démonokat idéznek meg, és a jógát nem lehet leválasztani annak vallási részétől, azaz, hogy a keleti okkult világnézet része, és eredendően a démonok tiszteletére szánták. Szavaira India is reagált.

Németh szerint az ezután keletkezett közéleti visszhang megfélemlítés, hecckampány. Ez Nyugaton is így van, megpróbálják elhallgattatni, megfélemlíteni azokat a papokat és lelkészeket, akik felemelik hangukat a közélet visszásságaival szemben. „Szeretnének megfélemlíteni, hogy ne éljünk a véleménynyilvánítási szabadságunkkal. Én személyesen ezt nem fogom magamévá tenni” – fogalmazott a vezető lelkész az adásban.

Arról is beszélt, „bizonyos internetes oldalak igyekeznek ezeket az ellentéteket a saját érdekeiknek megfelelően felhasználni és provokálni a másik oldalt is és minket is.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból

Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból

Február közepén utalják a 13. havi nyugdíj negyedét

Február közepén utalják a 13. havi nyugdíj negyedét

Kúria: Egyelőre nem követelhet négy oldalt az ingyenes lapokból a főváros

Kúria: Egyelőre nem követelhet négy oldalt az ingyenes lapokból a főváros