szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Rácz Zsófia kinevezéséért jogszabályt módosít a Fidesz, diploma nélkül lehet helyettes államtitkár.

Pénteki keltezéssel megjelent az országgyűlés honlapján a törvényalkotási bizottság javaslata, hogy hogyan lehessen diploma nélkül helyettes államtitkár egy egyetemista, aki korában maga is nyilatkozott a jog „gyurmázásáról.”

 

22 éves helyettes államtitkár? Voltak itt már durvább történetek is

A 22 éves helyettes államtitkár-jelölt kedvéért törvényt módosít a Fidesz-kétharmad, azonban ennél sokkal fajsúlyosabb kérdésekben is estek már láncfűrésszel a jogrendszernek.

Rácz az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára lesz, ifjúságpolitikával fog foglalkozni egyetemi tanulmányai mellett.

A Független Diákparlament pedig bejelentette:

nyilvános vitára hívják a leenedő helyettes államtitkárt.

A vitát négy témakör köré szerveznék:

  1. Ön szerint milyen kilátásai vannak egy fiatal pályakezdő munkavállalónak a lakhatás finanszírozásával kapcsolatban?
  2. Milyen megoldást lát a tanárszakos hallgatók helyzetére, akiknek a közoktatásban tapasztalható alacsony fizetések miatt választaniuk kell a pedagógus hivatás és a tisztes megélhetés, családalapítás között?
  3. Ön milyen lehetőségeket lát az iskolai nyelvoktatás fejlesztésére, tudván hogy a közoktatásban elég komoly hiány van képzett nyelvtanárokból?
  4. Az elmúlt években több alkalommal is kivezényeltek diákokat tanítási időben politikai tartalmú állami rendezvényekre, vagy látogattak el politikusok közoktatási intézményekbe, gyakorlatilag biodíszletnek használva a diákokat. Mit gondol erről?

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!