szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A II. kerület polgármestere szerint soha nem járt drogos szexpartikon, és a prostituáltakhoz sem volt köze.

Tételesen cáfolt az Indexnek minden, vele szemben felhozott vádat a fővárosi II. kerület polgármestere. Őrsi Gergely az interjúban azt mondta, nem vett részt semmiféle drogos szexorgián sem az Old Rams Pubban, sem máshol, sem Molnár Zsolttal, sem mással.

Az Angyal ügyvédje nevű blog még pénteken írta meg, hogy ismert ellenzéki politikusok kábítószer-, szex- és korrupciós ügyeiről ígér leleplező anyagokat. A Kiss Krisztina néven író szerző szerint egy ellenzéki polgármester és a „főnöke” évek óta egy VI. kerületi társasházba járt prostituáltak szolgáltatásait igénybe venni és drogozni.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazhatója az ATV reggeli műsorában ismerte el, hogy őt próbálják zsarolni, de minden vádat tagadott és feljelentést tett a rendőrségen. Őrsi Gergely pedig nem sokkal később saját Facebook-oldalán mondta el, hogy ő a másik érintett.

A II. kerület vezetője az Indexnek elmondta, hogy már a blogbejegyzés megjelenése előtt kapott olyan megkereséseket, amelyekből „egyértelmű volt, utaznak rá”. Külön feljelentést nem fog tenni, de azt ígérte, hogy minden általa ismert információt és bizonyítékot átad a nyomozóhatóságoknak.

A zsarolási ügyről a politikus nem árult el részleteket, de annyit elmondott, hogy kapott az Angyal Ügyvédje nevű blogtól egy sajtómegkeresést, amiben megkérdezték, mi a véleménye a Borkai-ügyről, vett-e részt ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken, és arra is rákérdeztek, hogy egy konkrét kollégája milyen jogviszonyba kerül a polgármesteri hivatalnál.

Őrsi szerint soha semmilyen drogpartin nem vett részt, az Old Rams Pubban ugyan járt már, de nem gyakran. A polgármester szerint 2011 környékén volt egy oda kötődő, intenzívebb időszak, amikor fogyasztott alkoholt, de drogot soha. Ha kell, a drogtesztet is kérdés nélkül vállalja. Drogdílerekkel pedig soha nem állt kapcsolatban

A blogban említett kollégájáról azt mondta: családjával együtt megjárta a poklok poklát, súlyos alkoholbeteg volt. De felismerve, hogy ez egy súlyos betegség, egy féléves rehabilitáción vett részt a régmúltban, és azóta addiktológiai konzultációt tanul a Semmelweis Egyetemen, a szabadidejében pedig szenvedélybetegeknek és alkoholistáknak segít. A polgármesteri hivatalban megbízási szerződéssel dolgozik, végzett munkajogi szakjogász.

A polgármester a prostituáltakkal kapcsolatos vádakat is határozottan tagadta. Mint mondta, fiatalkorában sokat járt szórakozni, voltak kalandjai, de szexuális kapcsolatot csak kölcsönös beleegyezésen alapulva létesített.

Molnár Zsolttal nem áll üzleti kapcsolatban.

„Amikor az ember arra adja a fejét, hogy polgármesterként indul és frontvonalbeli politikus lesz, akkor számol azzal, hogy minden eszközzel támadni fogják. Úgy vagyok vele, hogy egy politikus nem lehet zsarolható, ezért választottam azt az utat, hogy én magam állok ki, nem engedek a találgatásoknak, ahogyan a zsarolásnak sem engedtem, nem engedek” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra

Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón